Scandal la Eurovision 2017! Ucraina ar putea fi exclusă de la edițiile viitoare

iulia.jpg

iulia samoilova
Iuliei samoilova, care ar fi trebuit să reprezinte Rusia la Eurovision 2017, i s-a interzis să mai intre pe teritoriul Ucrainei
Foto: Twitter

După ce a fost criticată pentru că a întârziat foarte mult pregătirile pentru finala Eurovision 2017 din luna mai, Ucraina se află în acest moment în mijlocul unui nou scandal.

Ucraina, gazda ediției din acest an a concursului internațional Eurovision, i-a interzis reprezentatei Rusiei, Iulia Samoilova, să urce pe scena de la Kiev. Cântăreaţa din Rusia are interdicție să intre în Ucraina timp de 3 ani pentru că a susţinut spectacole în Crimeea.

Această decizie a fost aspru criticată la nivelul European Broadcasting Union (EBU), compania care produce concursul Eurovision. Conducerea EBU a dat un ultimatum Ucrainei, cu ”amenințarea” că va fie exclusă din concurs la edițiile viitoare ale competiției, dacă nu va permite reprezentantei Rusiei să concureze.

Pentru a salva cumva situația în care se află reprezentanta Rusiei, EBU a oferit soluţia participării prin legătură video directă, însă această variantă a fost respinsă categoric de Moscova.

 

Loading...

Citește și

  • alex florea ilinca bancila eurovision

    Tehnica cu care a reuşit Ilinca Băncilă să impresioneză la interpretarea piesei "Yodel it", ce ne va reprezenta în finala Eurovision 2017 de la Kiev, nu este pe gustul multor artişti consacraţi. Florin Chilian, eliminat din Selecția Națională Eurovision de votul juriului, a comentat acid rezultatul concursului. El a mers până într-acolo încât a comparat prestația tinerei de 18 ani cu „o gargară după o partidă de sex reușită doar pe jumătate”.

  • Yulia Samoilova

    Anul acesta, competiția Eurovision se va ține la Kiev, în capitala Ucrainei, pe 9, respectiv 11 mai, urmând ca marea finală să aibă loc pe 13 mai. România și-a ales deja trupa care o va reprezenta, dar se pare că va avea o serioasă concurență din partea Rusiei.