Salma Hayek, despre promovarea diversităţii la Hollywood: «Aceste lucruri ne-au fost promise»

untitled.png

FOTO
Cel trei actriţe au vorbit despre importanţa diversităţii la Hollywood
Foto:Getty

Trei dintre cele ma înverşunate acuzatoare ale lui Harvey Weinstein au urcat pe scena galei decernării Premiilor Oscar şi au abordat un subiect central în lumea Hollywood-ului în ultimele câteva luni, agresiunea sexuală. Ashley Judd, Salma Hayek şi Annabella Sciorra au discutat despre mişcările Me Too şi Times'Up şi au subliniat necesitatea de a schimba anumite valori şi perspective prezente la Hollywood.

Cele trei au urcat împreună pe scenă, iar Sciorra a spart gheaţa. "Mă bucur să vă văd din nou pe toţi. Este o onoare să fim aici în această seară. Anul acesta mulţi au spus adevărul, iar drumul care ne aşteaptă este unul lung şi greoi. Schimbările la care asistăm sunt produse de vocile noastre care au refuzat să fie amuţite, de către vocile care s-au adunat formând un cor şi care au spus că este de ajuns. Colaborăm pentru a ne asigura că anul acesta va exista egalitate, diversitate, incluziune socială, intersecţionalitate, căci aceste lucruri ne-au fost promise".

gettyimages-927236920.jpg

foto
Ashley Judd
Foto:Getty

Hayek a continuat, în acelaşi ton. "Aşa cum puteţi observa, este vorba despre o chestiune porfund emoţională şi tremurăm puţin, dar vă invităm să ne fiţi alături şi să ne uităm împreună la câteva secvenţe". Actriţa i-a invitat pe ceilalţi participanţi să vizioneze un colaj cu mărturii ale actorilor care au mărturisit cum viaţa le-a fost schimbată de întâmplările care au avut loc în ultimele şase luni la Hollywood, relatează variety.com.

Dee Rees, Ava DuVernay, Hayek, Sarah Silverman, Kumail Nanjiani, Barry Jenkins, Lee Daniels, and Greta Gerwig şi-au exprimat, la rândul lor, opiniile privind mişcările declanşate de dezvăluirea comportamentului producătorului Weinstein şi au accentuat importanţa pe care o are sprijinirea diveristăţii în industria cinematografică.

qm8pckqd9y5clerntg07.jpg

Foto
Lupita Nyong’o şi Kumail Nanjiani
Foto:Getty

"Toate filmele care mi-au plăcut au fost regizate de bărbaţi", a mărturisit Gerwig, în timp ce Nanjiani a dezvăluit că s-a simţit foarte bine atunci când flmul în care a jucat, "The Big Sick" a fost apreciat la scară largă. "Acum bărbaţii albi heterosexuali mă pot privi jucând într-un film aşa cum şi eu am făcut-o toată viaţa mea cu ei. Nu este atât de greu, trebuie doar să încerce", au fost cuvintele acestuia.

weinstein.jpg

Foto
Harvey Weinstein a agresat sexual zeci de actriţe
Foto:Getty

Vă reamintim că Weinstein a fost acuzat de nenumărate actriţe de hărţuire şi agresiune sexuală. Scandalul „Weinstein” a început în 5 octombrie 2017, după ce The New York Times şi The New Yorker au publicat articole în care mai multe femei îl acuzau pe producător de hărţuire sexuală. Între ele, Ashley Judd, Gwyneth Paltrow şi Angelina Jolie, Cara Delevingne, fotomodele şi angajate ale lui Harvey Weinstein. În plus, alte femei, între care se numără Rose McGowan, îl acuză de viol. Harvey Weinstein a negat acuzaţiile, spunând că toate relaţiile sexuale pe care le-a întreţinut au fost consimţite. Harvey Weinstein face, în prezent, terapie la o clinică din Arizona.

Loading...

Citește și