S-a stins o mare legendă: Juliette Greco

juliette_greco

A fost căsătorită de 3 ori
A fost una dintre cele mai cunoscute artiste franceze
Foto: Instagram
Citeste tot despre: 

S-a stins o mare legendă a Franței: Juliette Greco. Celebra cântăreață și actriță a intrat în eternitate la venerabila vârstă de 93 de ani.

S-a stins o mare legendă a Franței, supranumită ”muza din Saint-Germain-des-Près”: Juliette Greco. A murit în locuința ei din sud-estul Franței.”Este nemuritoare”, a declarat însă președintele francez Emmanuel Macron (42 de ani). Născută la Montpellier, la 7 februarie 1927, Juliette Gréco a fost muza mai multor mari artiști, cum ar fi Serge Gainsbourg, Boris Vian sau Jacques Brel., unii dintre ei scriind texte pentru vocea ei cu totul aparte. În 1943, când mama ei, care făcea parte din Rezitența franceză, a fost arestată, Juliette, care avea la acea vreme 16 ani, s-a refugiat la fosta ei profesoară de franceză din arondismentul VI al Parisului, unde se aflau artiști boemi și fani ai jazz-ului.

Brigitte şi Emmanuel Macron, la bustul gol! Iată cum au fost surprinşi la plajă preşedintele Franţei şi soţia lui

Dragostea vieții ei

Pe parcursul vieții ei, Juliette Greco, una dintre cele mai cunoscute cântărețe ale Franței, a cunoscut dragostea de mai multe ori. Și-a împărțit viața cu actorul Philippe Lemaire, împreună cu care a avut o fiică, Laurence-Marie Lemaire, răpusă de cancer în 2016. A fost unicul ei copil. Tragedia a făcut-o să sufere un accident vascular celebral și să se retragă din viața publică. A fost căsătorită cu Philippe Lemaire, între 1953–1956, cu Michel Piccoli, între 1966–1976 și cu Gérard Jouannest, din 1988 până în 2018, când el a decedat la 85 de ani. Între cântecele celebre lansate de Juliette Greco se numără: precum ”La Javanaise”, de Serge Gainsbourg, ”La Jolie Môme”, de Léo Ferré, ”La Chanson des vieux amants”, de Jacques Brel şi Gérard Jouannest. S-a stins o mare legendă: Juliette Greco

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1