Prima actriță care a mimat orgasmul: scandaluri și o invenție colosală

hedy_lamarr.jpg

hedy lamarr
Hedy Lamarr este prima actriță care a mimat orgasmul într-un film
foto: Wikipedia

Actrița de origine austriacă Hedy Lamarr a bifat două premiere în 1933, în filmul cehoslovac Ecstasy. A fost prima actriță care a apărut goală într-o producție comercială și a jucat prima scenă de sex de pe marile ecrane. Cu camera fixată pe chipul ei, Lamarr mimează ceea ce a rămas în istoria cinematografiei drept primul orgasm dintr-o producție care nu se încadra în categoria filmelor porno.

Hedy Lamarr a lăsat însă posterității și altceva decât aceste imagini cu o mare încărcătură sexuală. Este vorba despre o invenție colosală, pentru care utilizatorii de telefonie mobilă și de internet ”fără fir” de astăzi au de ce să-i fie recunoscători.

Faimoasă pentru rolurile din filme, pentru căsătoria cu cel de-al treilea cel mai bogat din Austria, un bărbat incredibil de gelos și de posesiv, de care a scăpat deghizându-se în propria servitoare și fugind din țară, Hedy Lamarr este mai puțin cunoscută, din păcate, pentru o invenție care a fost folosită în cel de-al Doilea Război Mondial și a influențat decisiv lumea modernă, așa cum o cunoaștem acum.

hedy lamarr.jpg

hedy lamarr
Hedy Lamarr, actriță americană născută în Austria
foto: AFP

 

Protagonista primei scene de sex dintr-un film comercial era pasionată de tehnologie. În 1942, Hedy Lamarr a patentat ”sistemul secret de comunicații”, împreună cu muzicianul George Antheil. Sistemul care permitea manipularea frecvențelor radio bazându-se pe saltul în frecvență, a fost folosit în cel de-al Doilea Război Mondial pentru a evita detectarea ori manipularea torpilelor de către adversari.

Lamarr și Antheil au cedat invenția, fără nicio pretenție pecuniară,  Forțelor navale ale Statelor Unite, care a început s-o folosească în anii 1960.

Câteva decenii mai târziu, principiul care a stat la baza invenției, saltul în frecvență, a contribuit la progresul incredibil din tehnologia comunicațiilor wireless.

ap_430628136.jpg

hedy lamarr
Hedy Lammar și unul dintre foștii ei soți, actorul britanic John Loder
Foto: AP

 

Pare incredibil, dar există o legătură directă între actrița frumoasă, capricioasă, trecută prin nu mai puțin de șase mariaje, arestată de două ori pentru că a furat din magazine, procesomană învederată, și lumea modernă așa cum o cunoaștem acum, dependentă de telefoanele mobile și Wi-Fi.

Hedy Lamarr a murit în 2000, la vârsta de 86 de ani, mult mai cunoscută pentru celebru ei orgasm filmat, pentru relațiile ei eșuate și pentru scandalurile pe care le-a provocat, decât pentru invenția care a schimbat fața tehnologică a lumii. A avut trei copii, din care unul înfiat.

hedy lamarr.jpg

hedy lamarr
Hedy Lamarr, actrița pasionată de știință și tehnologie
foto: Getty Images

 

Din certificatul ei de deces aflăm că a fost trădată de inimă: insuficienţă cardiacă, boli cronice de inimă valvulară şi boli de inimă aterosclerotice. Fiul ei Anthony Loder i-a aruncat cenuşa în Pădurile Vienei, așa cum lăsase actrița cu limbă de moarte.

hedy_lamarr.jpg

hedy lamarr
Hedy Lamarr, 1946
Foto: AP

Iată celebra scenă de sex a cărei protagonistă, foarte talentată și credibilă, a fost Hedy Lamarr

Loading...

Citește și

 • andressa urach

  A devenit cunoscută datorită participării la concursul Miss Fund 2012! Andressa Urach, care recunoaşte că e una dintre cele mai scumpe prostituate din lume, spune că a avut primul orgasm cu un câine.

 • cele mai cunoscute tipuri de orgasm pe care le pot avea femeile

  Femeile se pot declara fericite fiindcă au posibilitatea să experimenteze câteva tipuri de orgasm, spre deosebire de bărbați. Dar pentru acest lucru trebuie să aibă experienţă şi să-şi cunoască foarte bine corpul. Click! îți spune care sunt cele mai cunoscute tipuri de orgasm pe care le pot avea femeile.

 • Motive pentru care nu reusesti sa ajungi la orgasm

  Sunt foarte multe femei care nu ajung pe culmile plăcerii de fiecare dată când fac dragoste cu partenerul de viaţă. Există o serie întreagă de motive pentru care nu reuşeşti să ajungi la orgasm, iar pe cele mai importante le prezentăm mai jos.

 • cuplu viata sexuala orgasm placere sexuala

  Nu scurtă e lista beneficiilor pentru sănătate, dar şi pentru relaţia de cuplu când vine vorba de o viaţă sexuală activă. Află în rândurile de mai jos care sunt cele mai bune poziţii sexuale pentru un orgasm intens!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1