Povestea impresionantă a marelui actor de comedie Jerry Lewis

-22921a95fea7acd4.jpg

Jerry Lewis

Jerry Lewis a murit la vârsta de 91 de ani la locuința sa din Las Vegas. Pentru Statele Unite ale Americii a fost unul dintre staruri, pentru România mai puțin, dar pentru o anumită parte din public a fost cunoscut, scriu cei de la Playtech.ro.

Jerry Lewis (născut Joseph Levitch pe 16 martie 1926 în Newark, New Jersey)a fost partener cu Dean Martin în anii 1950, ceea ce i-a asigurat o creștere spre faimă. Duoul a debutat în Atlantic City, în 1946, și succesul a venit în New York. Mai târziu, Jerry Lewis a devenit cunoscut prin filme ca „The Nutty Professor” (1963) şi „The Bellboy” (1960). De-a lungul carierei a jucat în peste 50 de filme.

În iunie, Jerry Lewis a fost spitalizat în urma unor probleme de sănătate în Las Vegas. Până la vârsta de 91 de ani, actorul s-a confruntat cu diverse probleme de sănătate, înclusiv o spitalizare în 2012 din cauza unor probleme cauzate de glicemie. În 2011 a ajuns la spital pe motiv de oboseală cronică, cu durere cronică de spate. Per total, cariera lui Jerry Lewis a cuprins film și TV, a fost regizor, scenarist şi producător. Cariera mai consistentă s-a întins între 1949 până în 2006.

În același palmares e notabil că Jerry Lewis a lansat prima ediţie a teledonului, în 1966, în SUA. A avut ca scop strângerea de fonduri în beneficiul persoanelor bolnave de miopatie. Totodată, actorul a contribuit la înfiinţarea Asociaţiei contra Distrofiei Musculare (Muscular Dystrophy Association – eng.), al căreia a fost preşedinte din 1952.

Află AICI Povestea marelui actor de comedie Jerry Lewis

loading...
Loading...