Penelope Cruz va primi un premiu César pentru întreaga carieră: «Are capacitatea de a străluci»

penelope-cruz.png

foto
Penelope va primi premiul Caesar pentru întreaga carieră
Foto:Getty

Actriţa spaniolă Penelope Cruz, în vârstă de 43 de ani, va primi un premiu pentru întreaga carieră la cea de-a 43-a gală César, care va avea loc pe 2 martie, la sala Pleyel din Paris, informează lefigaro.fr.

Frumoasa şi talentata actriţă îi succede starului hollywoodian George Clooney, premiat anul trecut pentru întreaga carieră. Printre vedetele premiate în anii anteriori cu un César onorific se numără Kate Winslet, Sean Penn şi Michael Douglas.

Organizatorii au motivat care este motivul pentru care Cruz va primi acest premiu. "Frumuseţe latină strălucitoare, a fost bulversantă de la primul său rol în cinema, la vârsta de 16 ani, în «Jamón, Jamón», care a propulsat-o printre marile actriţe în devenire", se arată în comunicatul Académie des César. "Maeştrii Alejandro Amenábar şi, mai ales, Pedro Almodóvar nu au avut ochi decât pentru ea: «Abre los ojos» al primului este un succes internaţional recunoscut. Remake-ul american, «Vanilla Sky», în care şi-a reluat rolul alături de Tom Cruise, i-a deschis uşile Hollywood-ului", au explicat organizatorii galei.

Penelope Cruz este una dintre cele mai răvăşitoare apariţii de la Hollywood, posedând "capacitatea de a străluci atât în producţii internaţionale, cât şi în filme intime", potrivit spuselor organizatorilor.

javier-bardem.jpg

foto
Penelope Cruz, alături de soţul ei, Javier Bardem
Foto:Getty

Actriţa a mărturisit, cu puţin timp în urmă, că prima sa scenă nud a fost teribilă pentru ea întrucât îi era ruşine să se expună în asemena ipostază în faţa necunoscuţilor. În ciuda faptului că are un corp de sirenă şi a apărut de nenumărate ori în pielea goală în filme, ­actriţa spaniolă a declarat în premieră că „a plâns când a trebuit să se dezbrace pentru prima oară într-un film”.

Se întâmpla în 1992, când a fost turnată ­comedia „Jamon Jamon”, în care a ­jucat alături de actualul ei soţ Javier Bardem. Avea atunci 18 ani şi credea că nu există ruşine mai mare pe lumea asta decât să te vadă lumea în pielea goală.

 

Loading...

Citește și

  • Penelope Cruz, 43 de ani, a renunţat complet la haine în ultimul număr al revistei „Esquire”. În ciuda faptului că are un corp de sirenă şi a apărut de nenumărate ori în pielea goală în filme, ­actriţa spaniolă a declarat în premieră că „a plâns când a trebuit să se dezbrace pentru prima oară într-un film”.

  • Actriţa spaniolă este protagonista unor scene cu totul neaşteptate în filmul "Venuto al Mondo", realizat de Sergio Castellitto.