Actrița italiană Lucia Bosé a murit la 89 de ani din cauza infecției cu coronavirus. A fost "Miss Italia" în tinerețe

lucia-ose-gettyimages-901887424_2.jpg

Lucia Bosé
Lucia Bosé a jucat în filme regizate de Michelangelo Antonioni, Federico Fellini şi Luis Buñuel
foto: Guliver / GettyImages

Actriţa italiană Lucia Bosé, cunoscută din filme regizate de Michelangelo Antonioni, Federico Fellini şi Luis Buñuel, a murit azi, 23 martie, la vârsta de 89 de ani, din cauza Covid-19.

Lucia Bosé, mama actorilor Miguel Bosé şi Paola Dominguín, a murit la Madrid, din cauza infecției cu COVID-19, potrivit El Pais, citat de News.ro. Lucia Bosé a devenit cunoscută în 1947, când a câştigat, la vârsta de 16 ani, concursul Miss Italia. De atunci, s-a concentrat pe actorie, făcând parte din distribuţiile a peste 50 de filme. A jucat în regia unora ca Michelangelo Antonioni („La signora senza camelie”, „Cronaca di un amore”), Federico Fellini („Satyricon”), Luis Buñuel („Cela s'appelle l'aurore”), Juan Antonio Bardem („Muerte de un ciclista”) şi Jean Cocteau („Le Testament d'Orphee”).

lucia-ose-gettyimages-901887424_1.jpg

Lucia Bosé
Lucia Bosé a devenit cunoscută în 1947, când a câştigat, la vârsta de 16 ani, concursul Miss Italia
foto: Guliver / GettyImages

Pe 1 martie 1955, s-a căsătorit cu toreadorul Luis Miguel Dominguín, cu care a avut trei copii: Miguel Bosé, Lucía Dominguín şi Paola Dominguín. Lucia Bosé trăia într-o localitate de lângă Segovia, fiicele ei trăiesc în Valencia, iar fiul, în Mexic, alături de doi dintrei cei patru copii ai lui. În 2017, Procuratura din Madrid a cerut doi ani de închisoare pentru actriţa italiană care scosese la licitaţie un desen de Pablo Picasso ce aparţinea uneia dintre angajatele ei, fără a da moştenitoarelor banii obţinuţi. Ea a fost achitată în acest caz. 

Citește și:

Cel mai emoționant omagiu pentru Italia, îndoliată de coronavirus. Iată cum au cântat «Bella Ciao»

În Italia mor aproape 800 de oameni zilnic. Vreţi să ajungem şi noi aşa? Respectaţi regulile!

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1