Michael J Fox, cu mama la golf

Citeste tot despre: 

Absent de câţiva ani din viaţa publică, Michael J Fox, de 49 de ani, a ieşit duminică însoţit de mama sa Phyllis Fox, la o partidă de golf.

Vezi şi:

Miracol! Medicii i-au redat vocea după 11 ani!

Papa Ioan Paul al II-lea a vindecat de Parkinson o maicuţă

Evenimentul caritabil s-a desfăşurat sub egida Fundaţiei Michael J Fox anti-Parkinson şi a avut loc în Vancouver, Canada.

Cariera celebrului Michael J Fox a fost retezată sec şi dramatic în 1991 când a fost diagnistocat cu Parkinson.

Abia în 1998 a făcut public acest lucru şi s-a retras din lumea filmului. În urmă cu două săptămâni se scuza că nu poate ajunge la premiile Emmy din cauza bolii.

Carieră de doar 15 ani

Michael J Fox a debutat în 1980 cu filmul „Nebunia de la miezul nopţii". A urmat apoi rolul din serialul „Legături de Familie" (1982-1989), care îi aduce un Glob de Aur. În 1988 se însoară cu actriţa Tracy Pollan, care îi dăruieşte patru copii.

În 1985 începe filmările la trilogia „Maşina Timpului: Înapoi în viitor" pe care le încheie în 1990. Un an mai târziu află că e bolnav de Parkinson însă ascunde acest lucru. Joacă în „Atacul Marţienilor" (1996) şi în serialul „Spin City" (1996-2002). În 1998 pune punct carierei sale.

Din cauza problemelor, îşi mişcă mai greu piciorul stâng


Boala îi provoacă uneori spasme


Parkinson, o boală înfiorătoare

Parkinson este o afecţiune neurologică de care suferă peste 4 milioane de oameni în întreaga lume. În România există aproximativ 40.000 de bolnavi.

Deşi e specifică persoanelor de 60 de ani, Parkinson poate apărea şi la vârste mai fragede (21-40 de ani). Este cauzată de distrugerea neuronilor care produc dopamina (n.r. substanţa responsabilă cu funcţiile de coordonare a mişcării).


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1