Marianne Faithfull, spitalizată după ce a fost diagnosticată cu Covid-19. Cum se simte actrița

marianne-faithfull-coronavirus.jpg

Marianne Faithfull
Marianne Faithfull are 73 de ani
Foto: Getty
Citeste tot despre: 

Coronavirusul nu discriminează! Tot mai multe vede au anunțat că au fost diagnosticate cu Covid-19. Cântăreaţa şi actriţa Marianne Faithfull, apropiată a grupului The Rolling Stones şi fostă iubită a solistului Mick Jagger, a fost spitalizată la Londra după ce a fost testată pozitiv.

„Marianne este tratată pentru Covid-19 într-un spital din Londra. Starea ei este stabilă şi ea răspunde la tratament. Îi urăm o completă şi rapidă recuperare”, a transmis managerul ei, potrivit news.ro. Una dintre prietenele ei, Penny Arcade, a declarat pentru revista Rolling Stone că artista în vârstă de 73 de ani se afla în autoizolare în Londra când au apărut simptomele unei răceli. Ca să nu riște, având în vedere că face parte din grupul de persoane cu risc mai ridicat de agravare, Marianne Faithfull s-a internat preventiv de luni şi a fost diagnosticată cu Covid-19, apoi cu penumonie.

Fostul soţ al lui Faithfull, John Dunbar, a transmis că ea este bine, dar că poate vorbi foarte greu şi că nu primeşte vizitatori

Cine este Marianne Faithfull

Marianne Evelyn Gabriel Faithfull este o cântăreață, compozitoare și actriță engleză.  În ultimii ani, ea s-a luptat cu mai multe afecţiuni, inclusiv Hepatita C şi cancer de sân, iar în perioada 1970 – 1980, cu dependenţa de droguri, inclusiv heroină.

Marianne Faithfull a apărut în lumina reflectoarelor în 1964, ca apropiată a trupei The Rolling Stones. Jagger şi Keith Richards au compus single-ul ei de debut, „As Tears Go By”, lansat în acelaşi an. Era căsătorită cu Dunbar, cu care avea un fiu, când forma împreună cu Jagger unul dintre cele mai cunoscute cupluri. Cei doi s-au despărţit în 1970.

A fost dependentă de droguri

Faithfull a luptat o vreme cu dependenţa de droguri, ajungând, la începutul anilor 1970, să trăiască pe străzi. A încercat chiar să se sinucidă, când a pierdut custodia fiului ei. În 1971, ea l-a întâlnit pe de producătorul Mike Leander, iar cariera ei a fost relansată în 1979, cu albumul „Broken English”.

A colaborat apoi cu producători ca Hal Willner pentru albumul „Strange Weather” (1987), cu Angelo Badalamenti (producător muzical al „Twin Peaks”), pentru „A Secret Life” (1995) şi a înregistrat frecbent compoziţii ale lui Kurt Weill. Ea a fost invitată de trupa Metallica să cânte refrenul piesei „The Memory Remains” (1997). În anii 2000, Faithfull a lansat două albume, „Kissin’ Time” şi „Before the Poison”, pentru care a colaborat cu Beck, PJ Harvey, Nick Cave, Damon Albarn (Blur, Gorillaz) şi Billy Corgan (Smashing Pumpkins). Mai târziu, a reluat colaboarea cu Willner. Cel mai recent album al ei, „Negative Culpability”, a apărut în 2018.

În luna februarie a acestui an a fost anunţat că actriţa Lucy Boynton, cunoscută din lungmetrajul „Bohemian Rhapsody”, va interpreta rolul Marianne Faithfull într-un film dedicat cântăreaţei şi actriţei, regizat de Ian Bonhôte.

 

Citește și

Cântăreața Pink, infectată cu coronavirus. "Această boală este gravă şi reală, faceți testarea gratuită"

Prințul Charles, mesaj emoționant după ce a ieșit din izolare: „Bucăți mari de viață ne sunt luate”

Loading...

Citește și