Violonistul David Garrett, îndrăgostit de România: «Aici mă simt ca acasă»

8_1.-3col-davidgarreb466c6.jpg

Celebrul violonist David Garrett revine anul acesta la noi în ţară cu două spectacole
Citeste tot despre: 

La câte concerte a ţinut pe scenele din România, David Garrett (39 de ani) a început să se simtă la noi ca la acasă. Îi plac oamenii, locurile, mâncarea, grija cu care este primit. Este motivul pentru care, de câte ori are ocazia, nu uită să includă Bucureştiul în turneele lui internaţionale. Aşa a făcut şi în 2020.

Click!: David, eşti un artist iubit în toată lumea! Pe care scenă te-ai simţit însă cel mai bine şi de ce?
David Garett
: Îmi este imposibil să răspund la această întrebare, deoarece fiecare loc în care cânt este special, iar oamenii sunt cei care creează atmosfera.

8_2.-2col-david-garrb466a0.jpg

Artistul german ţine concerte în toată lumea


Ai vândut peste 3 milioane de albume, ai primit 24 de discuri de aur şi 16 premii de platină! Mai departe de atât unde ţi-ai propus să ajungi? Care sunt obiectivele la care ţinteşti anul acesta? 
În primul rând, este pentru prima dată când cineva le-a numărat, dar sună destul de impresionant să auzi aşa ceva şi sunt foarte fericit! Dar, desigur, nu premiile contează în a fi artist. Sunt lucruri pe care le  sărbătoresc nu numai eu, ci şi echipa mea. Ca artist, pentru mine, obiectivul este să rămân creativ, să caut noi proiecte interesante pe care oamenii şi fanii să le placă, trebuie să rămân mereu deschis la minte şi să mă concentrez pe muzică nouă.
După două spectacole sold-out la Bucureşti, în 2018, anul acesta, revii la noi în ţară cu un nou proiect, „Unlimited Live”.  Îţi aminteşti de câte ori ai performat pe scenele din România?
Nu chiar, să fiu sincer (râde). Îmi amintesc foarte bine spectacolele clasice de la Festivalul Enescu, dar nu aş putea spune cu siguranţă câte concerte am avut în România. Există câteva locaţii în care cânt des şi, după un timp, concertele se amestecă în memoria mea. Dar de data aceasta, eu şi trupa mea vom reveni cu un spectacol crossover.  
În timpul ultimelor vizite la noi, ai descoperit ceva frumos? Ce îţi place cel mai mult în ţara noastră?
Ori de câte ori călătoresc, îmi place să mă plimb mult pentru a cunoaşte oraşul în care mă aflu. La Bucureşti, nu există nici un dubiu că Palatul Parlamentului  pe care îl aveţi este uimitor. Sincer, cred întotdeauna că oamenii sfinţesc locul. Sunt atât de deschişi, calzi şi prietenoşi şi au o afinitate aparte şi o dragoste specială pentru muzică! Mă simt ca acasă de fiecare dată, îmi place mult să revin aici!
Cunoşti vreun artist din România? 
Da, sunt un mare fan al violonistului George Enescu care a fost de fapt profesorul unuia dintre profesorii mei, Ida Haendel. El are un sunet minunat, o coloratură minunată şi este unul dintre violoniştii mele preferaţi din toate timpurile.
Care a fost cea mai mare provocare  pentru tine ca artist în cariera de muzician?
Cred că cea mai mare provocare este să ai în permanenţă răbdare şi să fii interesat să înveţi. Să ai mereu disciplina pentru a nu-ţi ţine doar standardul ridicat, dar pentru a deveni un muzician mai bun.
Te deranjează sau te flatează porecla de “Devil’s Violonist” (n.r. violonistul diavolului)? 
Cred că e menită să fie un compliment, deci e foarte măgulitor pentru mine. 
Care sunt compozitorii tăi preferaţi din toate timpurile?
Ei bine, trebuie să încep cu Bach pentru că el este într-adevăr temelia întregii muzici clasice şi, de asemenea, a muzicii populare. Deci, pentru mine, el este cel mai mare!
Ce îţi lipseşte cel mai mult în turnee, când eşti departe de familie?
Probabil să stau cu prietenii mei care nu sunt cu mine. Desigur, călătoresc cu mulţi prieteni, dar există întotdeauna oameni care muncesc şi nu pot părăsi oraşul. Aşa că ei îmi lipsesc din turneu, familia şi prietenii mei.
Continui turneul “Unlimited Live” în 2020! Ce mai urmează după?
Multe. Acum, de fapt, sunt în Olanda unde înregistrez un nou album care va apărea până la sfârşitul acestui an. Dar pregătesc şi un turneu nou, pe care îl vom începe în 2021.
Nu oboseşti niciodată? Cum obişnuieşti să te relaxezi după un turneu obositor?
Cred că cea mai bună modalitate de a-mi recâştiga energia e să dorm bine în fiecare noapte pe parcursul întregului turneu. Dar, desigur, există unele turnee care sunt mai pretenţioase şi obositoare decât altele. Deci, când ajung acasă, încerc doar să mă relaxez şi să dorm, poate chiar să iau o pauză de muzică 2-3 zile.
Ne poţi spune, te rog, mai multe despre turneul „Unlimited Live”  şi concertele care vor avea loc în octombrie în Bucureşti şi la Cluj-Napoca? La ce surprize să se aştepte publicul? 
Facem un turneu cu un nou program numit „Unlimited Live”, care este un mix dintre toate cele mai mari hituri ale mele din ultimii 10 ani de turneu crossover. Dar, desigur, vor fi şi piese noi şi câteva surprize. În plus, am creat conţinut video nou, care se potriveşte perfect cu muzica la care lucrăm de mai bine de un an, aşa că sunt foarte încântat să prezint acest program în două oraşe româneşti. Voi călători cu trupa mea şi sper că o mulţime de oameni se vor bucura de spectacol.

Va cânta pentru prima  dată la Cluj-Napoca

 

Este supranumit „Devil’s Violonist”, căci mânuieşte vioara ca nimeni altul şi lăudat pentru pionieratul aşa-numitului stil crossover. Artistul german David Garrett (39 de ani), care a cucerit publicul din România în anul 2018, cu două reprezentaţii sold-out ale concertului ,,EXPLOSIVE LIVE”, revine în 2020 pentru două concerte  fabuloase la Bucureşti şi Cluj-Napoca. Concertele fac parte din cadrul turneului mondial „UNLIMITED LIVE” şi vor avea loc pe 21 octombrie 2020, la Sala Palatului din Capitală, iar pe 23 octombrie 2020, la BT Arena din Cluj-Napoca, oraş pe care îl va vizita acum pentru prima dată.

 

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1