Ingrid Bergman, devoratoarea de bărbaţi. Adulterul care a ajuns în Senatul american şi aproape i-a distrus cariera

profimedia-0331128742.jpg

Actriţa a primit saci de scrisori de la public cu ameninţări și jigniri crunte @profimedia
clickpentrufemei.ro

Fără îndoială, Ingrid Bergman este una dintre cele mai influente figuri din lumea filmului. În cei 50 de ani de carieră a făcut roluri nemuritoare în pelicule precum „Casablanca“ şi „Gaslight“, dar a fost la un pas să-şi rateze cariera din cauza vieţii personale tumultuoase.

Actriţa suedeză a fost o femeie cu mult înintea vremurilor ei şi şi-a permis libertăţi pe care doar bărbaţii le aveau în anii ʼ50-60ʼ. „Mama mea a demonstrat că femeile pot fi independente, că îşi pot lua soarta în mâini, chiar dacă societatea le impune tot felul de reguli“, spunea fiica sa, actriţa Isabella Rossellini.

Adevărul este că Ingrid Bergman era un spirit liber care dorea aceleaşi drepturi şi libertăţi ca bărbaţii din jurul său, în special cei din lumea showbizului. Drept urmare, a avut patru mariaje şi numeroase relaţii şi aventuri, dar una dintre ele a a născut un scandal monstru, care i-a pus în pericol cariera.

n anii 1940, starul din „Cassablanca“ a avut mai  multe aventuri şi relaţii scurte cu partenerii ei din filme şi cu unii regizori. Printre aceştia s-au numărat Spencer Tracy şi Gary Cooper. "Nimeni nu m-a iubit mai mult Ingrid Bergman, dar a doua zi după ce s-au încheiat filmările nici nu-mi mai răspundea la telefon", spunea Gary Cooper, prtenerul ei din filmul „Pentru cine bat clopotele/ For Whom The Bell Tolls“.

Citește aici despre viața impresionantă a starului suedez și detaliile picante despre aventurile lui Ingrid Bergman.

Loading...
 
 

Citește și