Incredibil! Ce a spus Audrey Hepburn când a aflat că va muri de cancer

cele-mai-frumoase-femei-ale-secolului-20-audrey-hepburn-.jpg

Cele mai frumoase femei ale secolului 20
Cele mai frumoase femei ale secolului 20: Audrey Hepburn rămâne în memoria noastră un exemplu de frumusețe și rafinament
Foto: metropotam.ro

Fără formele voluptuoase ale lui Marilyn Monroe sau Elizabeth Taylor, dar cu ochii migdalaţi, surâsul cald și distincţia sa, Audrey Hepburn a rămas imaginea supremă a eleganţei și a feminităţii. Dar și a generozităţii. Viaţa ei a fost o călătorie în căutarea iubirii și a binelui.

Dincolo de șarmul ei de pariziancă, Audrey ra­dia graţie sufletească în stare pură. Iar acesta era se­cretul frumuseţii ei. Nimic nu era fals la ea. „Ca să ai ochi frumoși, privește binele în ceilalţi. Și ca să ai buze fru­moase, rostește cuvinte frumoase“, spunea actriţa care în 1953 se lansa la Hollywood, alături de Gregory Peck, în acea „Vacanţă la Roma“ de neuitat, scrie okmagazine.ro.

Când Prinţesa Ann și-a cumpărat o pereche de sandale romane, s-a tuns pixie și a savurat o îngheţată pe străzile Romei, dedându-se cu nesaţ micilor bucurii ale vieţii, precum oamenii simpli, lumea a descoperit un nou tipar al frumuseţii. Androgina Hepburn, la cei 1,69 m și 50 de kilograme, cu sâni mici, dar ochi jucăuși, era frumuseţea anti-Marilyn. „Sex-appealul înseamnă mai mult decât măsurile fizice. N-am nevoie de un dormitor ca să-mi dovedesc feminitatea. Pot trans­mite tot atâta sex-appeal culegând mere dintr-un copac sau stând în ploaie“, spunea ea.

După două căsnicii eșuate, din care s-a retras învinsă de infidelitatea unor soți care au fost copleșiți de greutatea numelui ei, Audrey și-a găsit în sfârșit fericirea în ultima parte a vieții, când l-a întâlnit pe actorul Robert Wolders și s-a dedicat muncii pentru UNICEF. Colabora cu organizaţia de mai multă vreme, dar acum venise tim­pul pentru misiunile adevărate, în cele mai afectate zone ale Africii, unde Robert îi era mereu alături. În sfârșit, găsise un bărbat care nu se temea de numele Hepburn, care vedea adevărata femeie din ea și care îi împărtășea idealurile.

La întoarcerea dintr-o misiune în Somalia, în august 1992, Audrey a început, însă, să se plângă de dureri de ab­domen. La Los Angeles, medicii i-au descoperit un can­cer de colon cu evoluţie galopantă. Înainte de operaţie, doctorul i-a chemat pe fiii actriței, Sean și Luca, pentru a-i anunţa că mamei lor i-au mai rămas doar trei luni de trăit.

Sean reme­morează cutremurătorul moment: „Am fost bulversaţi. Iar ea… ea ne privea surâzând: «E bine, încă mai am timp să mă ocup de copiii mei. Ăsta e mersul firesc al lucru­rilor». Ne-am întors acasă și am organizat pentru ea cel mai frumos Crăciun, pe care nu-l vom uita niciodată. Ne-am spus atunci atâtea lucruri, cu adevărat importante…“ Frumoasa Audrey s-a stins pe 20 ianuarie 1993.

Loading...
 
 

Citește și

  • Cele mai frumoase femei ale secolului 20

    Au fost celebre și talentate. Cele mai frumoase femei ale secolului 20 și-au strâns mii de fani și au frânt multe inimi. Ele și-au pus amprenta în istoria lumii moderne, au șocat sau au stârnit invidia prin farmecul lor aparte. Click a făcut o selecție cu cele mai frumoase femei ale secolului 20.

  • Sunt frumoase, geniale şi putred de bogate! Cele mai râvnite femei de pe planetă au conturile doldora de bani, însă averile lor colosale nu le-au făcut fericite pe deplin.