Gloria Vanderbilt, moștenitoarea denumită și «săraca fată bogată», a murit de cancer la stomac

gloriaiaa.jpg

Gloria Vanderbilt s-a stins din viață la vârsta de 95 de ani
Foto Getty Images

Gloria Vanderbilt, moştenitoarea unui imperiu financiar, a încetat din viaţă la vârsta de 95 de ani, din cauza bolii de care suferea de mai mult timp. Anunţul a fost făcut de unul dintre fiii ei, celebrul jurnalist CNN Anderson Cooper, precizând și faptul că suferea de cancer la stomac, care i-ar fi cauzat decesul.

Gloria Vanderbilt era cunoscută sub denumirea de «săraca fată bogată», era stră-stră-nepoata unui magnat din secolul 19. Tatăl Gloriei a decedat când era foarte mică, iar ea a fost prinsă într-un proces de custodie dat între mama și mătușa ei, cea din urmă câștigând și eușind să o aducă în SUA, acolo unde se născuse. 

„Gloria Vanderbilt a fost o femeie extraordinară care a iubit viaţa şi a trăit-o în felul ei”, a spus Anderson Cooper într-o intervenţie la CNN. Acesta a precizat că boala a fost descoperită luna aceasta, deși exista de mai mult timp. „Ce viaţă extraordinară, ce mamă extraordinară, ce femeie incredibilă!”, a mai spus el, potrivit digi24.ro.

gettyimages-106544513.jpg

Gloria Vanderbilt și fiul ei, jurnalistul Anderson Cooper
Foto Getty Images

Pentru ce era cunoscută Gloria Vanderbilt

Gloria Vanderbilt era celebră pentru aparițiile sale în lumea artistică. Ea a cochetat cu actoria, dar și cu lumea modei, însă pe lângă aceste activtăți, Gloria era pasionată și de literatură, ea a devenit foarte apreciată ca scriitoare. 

În anii 1970, a impresionat ca unul dintre primii designeri de denim. Brandul Gloria Vanderbilt Jeans s-a aplicat apoi parfumurilor şi bunurilor casnice.

Unul dintre ei s-a sinucis la vârsta de 23 de ani, sărind de la etajul 14, chiar sub ochii mamei sale.  

În 1955, a publicat prima carte, „Love Poems”. Memoriile ei, „Once Upon a Time: A True Story”, au apărut în 1985, iar în 2016 a lansat împreună cu fiul ei cartea „The Rainbow Comes and Goes: A Mother and Son on Life, Love and Loss”. 

A scris cărţi de ficţiune şi nonficţiune ca „The Memory Book of Starr Faithfull” (1994), „Obsession” (2009), „The Things We Fear the Most” (2011), „It Seemed Important at the Time: A Romance Memoir” (2004), în care a oferit detalii despre viaţa ei amoroasă, şi „A Mother's Story” (1997), în care a scris despre sinuciderea fiului ei.

gettyimages-528403361.jpg

Gloria Vanderbilt alături de soțul ei, Pat Dicicco
Foto Getty Images

Ea ar fi inspirat personajul principat din romanul „Breakfast at Tiffany's”

Truman Capote și Gloria Vanderbilt au fost foarte buni prieteni, și se spune că ea ar fi cea care l-a inspirat pe scriitor să scrie celebra carte. 

Loading...