Elton John şi fostul solist R.E.M. luptă pentru transgenderii din închisori

elton_john.jpg

elton john transgenderi inchisoare
Elton John este un apărător al drepturilor homosexualilor şi un luptător contra SIDA
foto: Getty

Cântăreţul britanic Elton John şi Michael Stipe, solistul fostei trupe R.E.M., sprijină o campanie care militează pentru drepturile persoanelor transgender aflate în închisori, informează contactmusic.com.

Cei doi artişti, care sunt amândoi gay, au cerut administratorilor de penitenciare din Statele Unite să asigure deţinuţilor transgender o protecţie mai bună, după ce presa americană a relatat pe larg în ultimele zile cazul unei femei transgender care a fost maltratată într-o închisoare din Georgia, scrie Mediafax.

"Femeile transgender din închisorile pentru bărbaţi au drepturi egale în ceea ce priveşte protecţia în faţa violenţei şi a abuzului din închisoare, dar, cu toate acestea, continuă să se confrunte cu nedreptăţi îngrozitoare", au scris cei doi cântăreţi într-o declaraţie comună dată publicităţii în cursul zilei de marţi. "De obicei, cele mai multe dintre agresiuni rămâne neraportate, deoarece făptaşii sunt gardieni, administratori sau alţi angajaţi din penitenciare. Acest lucru este scandalos, iar mesajul transmis este unul oribil: violenţele asupra persoanelor transgender şi discriminarea lor sunt nu doar permise, ci rămân nepedepsite", spun cei doi artişti.

Săptămâna trecută, Departamentul de Justiţie din Statele Unite a stabilit că administratorii şi gardienii din închisorile americane trebuie să trateze problemele care ţin de identitatea de gen a deţinuţilor la fel cum tratează orice altă afecţiune medicală sau mintală. Această decizie a fost luată după procesul intentat, în luna februarie, împotriva Administraţiei penitenciarelor din statul Georgia de Ashley Diamond, o femeie transgender. Potrivit documentelor oficiale prezentate în acel proces, administratorii unei închisori din Georgia nu au oferit reclamantei, o femeie transgender în vârstă de 36 de ani, un tratament adecvat pentru o afecţiune cunoscută sub numele de "disforie de gen", o tulburare de identitate sexuală. Ashley Diamond a afirmat, de asemenea, în acel proces că a fost agresată sexual şi ridiculizată de multe ori în timpul perioadei de detenţie.

Elton John s-a declarat bisexual în 1976, la începutul carierei sale, într-o perioadă în care astfel de recunoaşteri ale orientării sexuale erau rare. În 1984, cântăreţul s-a căsătorit cu o femeie, dar a divorţat patru ani mai târziu. Ulterior şi-a făcut publică homosexualitatea şi a devenit un apărător al drepturilor homosexualilor şi un luptător contra SIDA.

Loading...

Citește și

  • elton john familie copii

    Cântăreţul Elton John a decis să boicoteze produsele Dolce & Gabbana, după ce designerii principali ai casei de modă italiene au spus că bebeluşii născuţi cu ajutorul fertilizării in vitro - tehnică folosită şi de starul britanic pentru a deveni părinte- sunt "sintetici", potrivit independent.co.uk.

  •  cuplu idee lansare homosexual reactii

    Din ce în ce mai multe persoane în ziua de astăzi descoperă că au înclinaţii homosexuale. Unii dintre ei se nasc cu această orientare, iar alţii încep să conştientizeze pe parcursul vieţii că sunt atraşi sexual, fizic şi emoţional de persoane de acelaş sex. În acest articol răspundem la întrebarea „Cum îmi dau seama că sunt homosexual?”, aducând câteva informaţii referitoare la acest subiect.

  • Elton John (67 de ani) s-a căsătorit, duminică, cu alesul inimii lui, producătorul canadian David Furnish (51 de ani), după 20 de ani de relaţie.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1