Ea este românca ce a făcut furori cu scena de striptease din filmul «La dolce vita» al lui Fellini

Puţini din cei care au văzut "La dolce vita", regizat de Federico Fellini, ştiu că din distribuţie a făcut parte şi o româncă. Frumuseţea Nadiei Gray l-a fascinat nu numai pe cunoscutul scriitor Ionel Teodoreanu, ci - după cum se poate constata - şi pe celebrul om de film italian.

Fugită din România, Nadia şi-a construit o carieră impresionantă la Hollywood, jucând în peste 70 de producţii.

Născută în Bucureştiul interbelic, dintr-o mamă basarabeancă şi un tată rus, Nadia Kujnir-Herescu îşi dorea de mică să devină vedetă. La doar 15 ani, tânăra de o frumuseţe orbitoare, aşa cum o descriu ziarele vremii, debutează pe scena de la Majestic.

De pe scena teatrului din pasajul Majestic îi răpeşte inima tânărului avocat Ionel Teodoreanu, autorul romanului „La Medeleni".

Plecată din România în 1947, Nadia îşi face debutul în cinematografie în 1948.

Momentul pentru care Nadia Gray a rămas în memoria publicul internaţional este cunoscutul striptease din capodopera lui Fellini, „La dolce vita", apărut în 1960. În finalul filmului, Nadia, care interpretează o damă de societate plictisită şi de moravuri uşoare, îşi sărbătoreşte divorţul făcând striptease în timpul unei petreceri date la ea acasă.

Scenă din "La dolce vita"

Citeşte despre iubirile şi filmele Nadiei Gray pe adevarul.ro.


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1