De ce juriul românesc i-a dat doar trei puncte Moldovei la Eurovision

sunstroke.png

eurovision 2017 sunstroke project
Trupa SunStroke Project din Republica Moldova s-a clasat pe locul 3 în finala Eurovision
Foto: Getty Images

Juriul românesc de la Eurovision i-a dezămăgit crunt pe moldoveni după ce a acordat doar 3 puncte pentru piesa „Hey, mamma”, interpretată de trupa SunStroke Project. În schimb, basarabenii au notat cu 12 puncte prestația Ilincăi și a lui Alex. Cum a fost posibil?

Juriul românesc de la Eurovision a fost compus din Mihai Trăistariu, Paula Seling, Luminița Anghel și Tavi Colen. Cei patru au hotărât să dea punctaj maxim Olandei, în timp ce fraților de peste Prut, le-au dat o notă mică. Interesant este că piesa Moldovei s-a clasat, după votul publicului, pe locul al treilea, fiind cel mai bun rezultat obținut în istoria participării lor la Eurovision. Chiar și înainte de votul publicului, moldovenii stăteau mult mai bine decât românii în clasament. 

„Ele au votat vocile, răcnetele. Cine răcnea mai tare avea punctaj mare de la ele”

Mihai Trăistariu a povestit pentru Click! cum s-a votat în juriu și de ce piesa Moldovei a primit doar 3 puncte de la juriu. 

”Am avut o discuție cu colegii mei din juriu, ei au vrut să fie cinstiții. Eu am pus Moldova pe locul 1, apoi am avut clasamentul propriu. Le-am explicat că e nevoie să dăm Moldovei punctajul maxim, să ne ajutăm reciproc. Asta facem an de an și dacă pierdem și noi acest ajutor… Acest schimb de voturi geografice. Nu m-au înțeles, nu m-au crezut. Mi-au zis, ”ce-ți pasă ție”, tu vrei să mai mergi la Eurovision. Dar eu le-am spus că e vorba de România, să primim și noi voturi de la ei și în viitor. Așa am fost singurul care a dat 12 puncte moldovenilor, iar ei au primit doar 3 puncte de la juriul românesc, care s-a cumulat cu nota de la publicul din România și s-a ajuns în final, la nota 8. De asta sunt supărați moldovenii. Presa din Moldova a scris urât de noi, din cauza asta. A fost un moment jenant! TVR nu ne-a influențat. I-am întrebat ce facem și au spus că este decizia noastră, mai ales că aveam și un avocat care ne urmărea”, a povestit în exclusivitate pentru Click! Mihai Trăistariu.

 

ilincagettyimages-682016550.png

eurovision 2017 ilinca si alex florea
Ilinca și Alex Florea, în timpul celei de-a doua semifinale de la Eurovision
Getty Images

 

Loading...