Dan Bittman: «Am aşteptat 20 de ani colaborarea cu Angela Gheorghiu»

Holograf va lansa mâine-seară albumul „Love Affair“, la Sala Polivalentă din Bucureşti. Pe disc este inclusă şi melodia „Nu mai e timp“, un duet cu Angela Gheorghiu.

Dan Bittman este pe fugă. Repetă de câteva săptămâni aproape zilnic cu colegii din Holograf pentru concertul care va avea loc mâine- seară, de la ora 19.30, la Sala Polivalentă din Capitală. Într-o mică pauză iese valvârtej din sala de repetiţii, îşi aprinde o ţigară şi povesteşte despre un proiect nou, albumul „Love Affair", venit după o pauză de aproape şase ani.

Recunoaşte că a trecut mult timp de cânt au lansat ultimul material şi spune râzând că „au cam lenevit în ultima vreme". Acum însă, sunt porniţi să facă treabă. Şi dornici să simtă „nebunia" publicului dintr-o sală mare de spectacole. Entuziasmul vine probabil şi din colaborarea inedită pe care băieţii o au cu soprana Angela Gheorghiu, la primul single de pe album, „Nu mai e timp".

Poveste reînnodată

Alăturarea dintre Holograf şi celebra soprană nu este însă una întâmplătoare. „Întâlnirea cu Angela Gheorghiu este o poveste foarte frumoasă, care a început acum 20 şi ceva de ani. O tânără absolventă de Conservator, care se afla în cabina de machiaj a Televiziunii Române, a întâlnit cinci hăndrălăi din trupa Holograf. Şi ea, şi noi ne-am zis atunci că, poate, într-o zi vom avea o colaborare. Şi uite că s-a întâmplat, după 20 de ani", povesteşte Bittman. Astfel, firele poveştii s-au reînnodat, după ani şi ani.

Într-o zi, pe când se afla în România, Angela Gheorghiu a auzit piesa „Nu mai e timp" în maşină la Edi Petroşel, toboşarul Holograf. Nu era o piesă cap-coadă, aşa cum e acum, dar avea acel ceva.

„Când Angela a ascultat-o prima oară, piesa era într-o fază incipientă, avea câteva note, câteva cuvinte, dar ei i-a plăcut atât de mult, încât a vrut să o cânte. Noi am încercat să-i arătăm şi alte piese, dar asta i-a plăcut, pe asta a vrut-o şi asta s-a făcut. Este o fire foarte hotărâtă", mărturiseşte solistul, pentru Adevărul.

Citeşte aici varianta integrală

loading...