Controversatul film "Joker", încasări record în cinematografele româneşti, la debut

joker-festivalul-film-venetia-2019.jpg

joker
Todd Phillips, regizorul "Joker" şi Joaquin Phoenix, actorul din rolul principal, cu premiul Leul de Aur de la Veneţia
Foto: GettyImages

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Lungmetrajul „Joker”, cu Joaquin Phoenix în rol principal, a debutat în box office-ul românesc în weekend cu încasări de peste 2 milioane de lei. Filmul a stârnit controverse, iar mai mulţi oameni din Statele Unite ale Americii au părăsit sălile în care era proiectată pelicula, justificând că anumite secvenţe sunt de o violenţă extremă.

Filmul regizat de Todd Phillips, premiat la Veneţia cu Leul de Aur, a fost vizionat de 96.830 de spectatori şi a generat încasări de 2.110.334 de lei, potrivit cifrelor oferite News.ro de Cinemagia.

Arthur Fleck este un bărbat singuratic, abuzat, cu probleme mintale, care, pe măsură ce societatea continuă să îl respingă, adoptă un personaj ale cărui acţiuni devin violente.Filmul își concentrează acțiunea originală și nemaivăzută până acum pe marile ecrane în jurul unuia dintre cele mai controversate personaje negative din universul DC. Cu o viziune amplă și complexă, Phillips explorează traiectoria lui Arthur Fleck (Phoenix), un individ ignorat de societate, cu o personalitate imprevizibilă și fascinantă, care nu poate fi inclus în niciun stereotip. Ce se obține este un studiu de personaj disprețuit de societate care devine nu doar un sumbru caz social, ci și o poveste moralizatoare.

joker-2019.jpg

joker
Joaquin Phoenix, în rolul lui Joker
Foto: GettyImages

Robert de Niro apare în rolul unei gazde de talk-show care îl face pe Joker să își piardă mințile. În King of Comedy, personajul lui De Niro, comediant ratat, răpea pe un moderator de succes, dar de data aceasta rolurile se vor inversa: De Niro va fi moderatorul plin de el.

jennifer_lopez_hustlers_2019.jpg

jennifer lopez
Jennifer Lopez (dreapta) interpretează rolul unei dansatoare la bară
Foto: Profimedia

Filmul „Hustlers: Striptease pe Wall Street”, cu Jennifer Lopez în rol principal, a coborât un loc în clasament. În al doilea weekend de la premieră, el a fost vizionat de 21.614 spectatori şi a generat încasări de 472.823 de lei. Pentru rolul deţinut în acest film, Jennifer a fost nevoită să înveţe să danseze la bară şi să frecventeze cluburile de noapte pentru a înţelege mai bine modul în care se desfăşoară activităţile din acel mediu.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Citește și

  • salma hayek

    Jocul pe care îl presupune seducţia a fost întotdeauna prezentă în filmele care au rulat pe micile şi marile ecrane, iar zeci de actriţe au interpetat roluri de “femme fatalle”, capabile să obţină ceea ce îşi doresc folosind nu doar inteligenţa, ci şi farmecul personal. De-a lungul vremii, actriţe mai mult sau mai puţin cunoscute au dat naştere unor personalităţi feminine conroversate din istorie şi au filmat scene la fel de discutate. Printre rolurile îndrăzneţe în care au jucat actriţe se numără cea de dansatoare la bară. În ciuda faptului că dansul la bară este asociat cu cluburile de streptease şi barurile, ele au reuşit să scoată la iveală latura provocatoare şi să îşi pună în valoare formele demne de invidiat. Iată câteva dintre cele mai cunoscute scene de striptease din industria cinematografică.

  • Filmul "Joker", regizat de Todd Phillips, a primit Leul de Aur la Festivalul de Film de la Veneţia, din partea unui juriu prezidat de argentinianca Lucrecia Martel. Controversatul regizor Roman Polanski a fost recompensat cu Premiul Juriului pentru pelicula "An Officer and a Spy", în cadrul ceremonie de sâmbătă (7 septembrie). Festivalul de anul acesta a fost unul punctat de discuţii intense despre reprezentarea de gen, dar şi mişcarea #MeToo, mai ales că Polanski este acuzat de ani buni de viol.

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5