Cine îi ia locul lui Karl Lagerfeld la Chanel. Este prima femeie care conduce casa de modă după Coco Chanel

karl_lagerfeld_a_murit.jpg

karl lagerfeld a murit
Karl Lagerfeld a murit la 85 de ani
Foto: Instagram Chanel

La scurt timp după ce a fost anunțată moartea lui Karl Lagerfeld, directorul creativ al Chanel, celebra casă de modă i-a ales deja urmașul. Virginie Viard, cea care a fost "mâna dreaptă" a lui Lagerfeld în ultimii 30 de ani, îi ia locul acestuia la cârma Chanel.

La doar patru ani de când Karl Lagerfeld a început să lucreze la Chanel, în 1983, Viard s-a alăturat echipei sale, iar de atunci, încet-încet, au ajuns să fie de nedespărțit în luarea deciziilor creative ale marelui brand, chiar dacă Virginie a început de jos, de la postul de intern, anunță W Magazine.

virginie_viard.jpg

virginie viard karl lagerfeld
Virginie Viard a fost "mâna dreaptă" a lui Karl Lagerfeld
Foto: Instagram Chanel

 

 

Viard este în prezent a doua femeie care ocupă postul de director creativ, după ce în iulie 2016, la conducerea Dior a fost instalată Maria Grazia Chiuri, darși prima femeie, după însăși Coco Chanel, care primește pe mână crearea colecțiilor brandului franțuzesc.

Lagerfeld spunea despre Viard că este mâna lui dreaptă și stângă. „Ea este mâna mea dreaptă și mâna stângă”, spune el. „Relația noastră este esențială, dublată de o prietenie și de o afecțiune foarte reală”, a mai spus designerul german. „Încerc să anticipez ce și-ar dori. Îmi place să-l mulțumesc, dar și să-l surprind”, a spus și Viard despre relația cu Lagerfeld. 

Loading...

Citește și

  • Lumea modei e în doliu! Karl Lagerfeld s-a stins marţi din viaţă la vârsta de 85 de ani, într-un spital din Paris. Directorul de creaţie de la Chanel şi de la Fendi nu a fost niciodată însurat, dar în 2013 a spus că vrea să se cunune cu pisica lui siameză Choupette (7 ani), căreia i-a lăsat averea lui de 200 de milioane $.

  • karl lagerfeld cu ochelari negri

    Karl Lagerfeld a murit marți, 19 februarie, la vârsta de 85 de ani. În urma celebrului creator de modă rămân colecțiile iubite de toate femeile, controversele care l-au adus pe prima pagină a ziarelor, o pisică birmaneză milionară și o întrebare: ce culoare aveau ochii designerului care nu renunța niciodată la ochelarii lui negri.