Cine a fost Madame Claude, matroana celui mai mare bordel al Franţei. Era numită Coco Chanel a prostituţiei

claude.jpg

Doamna Claude îşi alegea unele prostituate din familii din lumea bună
clickpentrufemei.ro

Fernande Grudet, mult mai cunoscută drept Madame Claude, a fost cea mai mare matroană a Franţei moderne şi a creat din prostituţie un imperiu. În anii ʼ60-7ʼ0 era cea mai bogată femeie din Europa, realizată prin forţe proprii, iar în agenda ei se regăseau nume precum cel al preşedintelui SUA, John F. Kennedy, cel al şahului Iranului şi cel al patronului concernului Fiat, Giovanni Agnelli.

După al Doilea Război Mondial, Madame Claude a condus la Paris, în apropiere de Champs-Élysées, una dintre casele de toleranţă cele mai exclusiviste de la acea vreme, ajungând să aibă la un moment dat o reţea alcătuită din peste 500 de femei şi câţiva bărbaţi.

Fernande Grudet, viitoarea Madame Claude, s-a născut într-o familie săracă de evrei, în oraşul Angers şi, potrivit propriilor spuse, a dus o viaţă extrem de aventuroasă – a luptat în Rezistenţa franceză, a supravieţuit într-un lagăr nazist de concentrare, s-a iubit cu membri ai Mafiei corsicane şi a fost ea însăşi prostituată înainte de a deschide un bordel pentru cei bogaţi şi faimoşi. Apelând în mod inedit la tehnologia telefonului, a creat conceptul de call-girl.

Citește aici continuarea.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1