Ce mâncau la micul dejun personalităţile lumii: de la ouă crude, la whisky şi trabuc

shutterstock-530324440.jpg

Premierul britanic Sir Winston Churchill a înţeles importanţa unui mic dejun copios @shutterstock

Beneficiile micului dejun sunt cunoscute de toată lumea: nu numai că primim energia pentru a face faţă îndatoririlor zilnice, dar, o masă bună, ne şi binedispune pentru întreaga zi. Dacă obişnuieşti să-ţi începi ziua cu o masă calitativă şi săţioasă, bine faci. E ceea ce făceau şi unii dintre cei mai cunoscuţi şi importanţi oameni din lume.

Multe dintre personalităţile planetei - politicieni, artişti, oameni de ştiinţă – îşi luau energia din cea mai importantă masă a zilei: micul dejun. Iar productivitatea şi creativitatea lor sunt argumentele pentru importanţa acestei mese. În ceea ce priveşte preferinţele lor culinare, acestea erau departe de a fi plictisitoare.

Victor Hugo - ouă crude

În anii în care a trăit în exil pe insula Guernsey, Victor Hugo a găsit inspiraţie pentru unele dintre cele mai icunoscute romane ale sale, inclusiv „Mizerabilii“. Autorul francez avea o rutină în timp ce locuia pe insulă: se trezea la răsăritul soarelui şi lua un mic dejun format din două ouă crude şi o ceaşcă de cafea rece, înainte de a începe să lucreze.

Citește aici continuarea.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1