Catherine Deneuve, externată după mai mult de o lună de la accidentul cerebral

catherine_deneuve-spital.jpg

Catherine Deneuve a fost văzută la casa ei din Paris
Foto: Getty

Catherine Deneuve va face sărbătorile acasă. Actriţa a revenit în casa ei din Paris după mai mult de o lună în care a fost internată în urma unui accident vascular cerebral uşor, scrie presa franceză.

Vedeta a fost văzută de vecinii din Saint-Germain plimbându-se. În vârstă de 76 de ani, Deneuve a fost internată pe 6 noiembrie, la spitalul Salpetriere, specializat în tratarea accidentelor vasculare. După câteva zile, ea a fost mutată la unitatea clinică privată Adolphe de Rothschild din nordul Parisului. Catherine Deneuve a suferit AVC în timpul filmării unei scene pentru „De Sont Vivant” în spitalul Gonesse din apropiere de Paris. Filmările la proiectul lui Emmanuelle Bercot au fost suspendate, momentan. Este probabil ca Deneuve să revină anul viitor pe platouri.

Filmele în care a jucat Catherine Deneuve

Cel mai recent, Deneuve a jucat în lungmetrajul „La vérité” (2019) al japonezului Hirokazu Kore-eda, alături de Juliette Binoche şi Ethan Hawke.

Născută pe 22 octombrie 1943, la Paris, Catherine Deneuve a debutat în „Les Collégiennes”, în 1957. A obţinut consacrarea internaţională cu rolul din filmul „Umbrelele din Cherbourg/ Les parapluies de Cherbourg” (1964), regizat de Jacques Demy. A primit o nominalizare la Oscar (pentru interpretarea din „Indochine”, 1992), un Urs de Argint la Berlin pentru realizări deosebite („8 Femmes”, 2002) şi un trofeu Palme d’Or onorific.

În 2016, a devenit prima femeie recompensată cu premiul Lumière, supranumit de presa franceză „Nobelul pentru film”.

 

 

Citeşte şi:

 

Care sunt cele mai așteptate producții de la Festivalul de Film de la Veneția 2019

O bloggeriță italiană de succes a rămas cu sânul gol pe covorul roșu de la Veneția

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1