Câştigătorul Eurovision 2017 a primit o inimă nouă. Ce i-a rugat pe doctori înainte de operaţie

gettyimages-682903812.jpg

Salvador Sobral
foto: Getty

Cântăreţul portughez Salvador Sobral (27 de ani), câştigătorul Eurovision 2017, a fost supus unui transplant de inimă la spitalul Santa Cruz din Lisabona. Echipa de chirurgi care s-a ocupat de intervenţie a vorbit despre starea artistului, dar şi despre solicitarea pe care le-a făcut-o înainte de a fi anesteziat.

Salvador Sobral, care suferea de insuficienţă cardiacă severă şi aştepta un donator compatibil de câteva luni, a primit o inimă nouă. Evoluţia sa a fost foarte bună în timpul intervenţiei chirurgicale, a comunicat echipa de medici, potrivit El Pais, citat de News.ro.   

De asemenea, TVI, cel mai vizionat post de televiziune din Portugalia, a relatat că „operaţia a decurs foarte bine, iar cântăreţul este în prezent internat în unitatea de terapie intensivă.“  

Şeful echipei de medici, Miguel Abecassis, a explicat că Sobral se recuperează bine, este în formă şi că, deşi procesul de recuperare va fi lung, este încredinţat că va putea să-şi continue viaţa în mod normal. Totuşi, acesta s-a ferit să se pronunţe cu privire la perioada pe care artistul o va petrece internat, având în vedere că în cazul transplanturilor pot apărea complicaţii post-operatorii, notează adevarul.ro.   

Cântăreţul, în vârstă de 27 de ani, a fost internat în luna septembrie la spital şi aştepta o inimă compatibilă pentru a putea fi supus unui transplant. Când a aflat că va fi operat, el i-a urat succes medicului său şi l-a rugat să pună muzică clasică în timpul intervenţiei, a dezvăluit chirurgul.   

Primele cuvinte ale artistului după ce s-a trezit din operaţie au fost de recunoştinţă către echipa de medici, unul dintre doctori precizând că Salvador era „foarte vesel“.   
 

Loading...