Cântărețul John Prine, răpus de coronavirus la 73 de ani. Era considerat "noul Bob Dylan"

john-prine.jpg

john prine
John Prine a murit la 73 de ani, răpus de covid-19
Foto Gettyimages

Epidemia de coronavirus continuă să facă victime. Muzicianul american de folk John Prine a murit marți, 7 aprilie, la vârsta de 73 de ani, după ce în ultimele săptămâni a fost internat în urma diagnosticării cu COVID-19. Starea de sănătate i s-a deteriorat treptat, iar medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viața.

Tragicul anunț a fost făcut de către agentul lui John. Cântărețul se afla intrnat în spital de la jumătatea lunii martie, atunci când a fost diagnosticat cu COVID-19. Soția sa a fost testată pozitiv, însă s-a vindecat în scurt timp și nu au apărut complicații. În plus, ea a fost cea care, de-a lungul timpului, i-a ținut la curent pe fani în ceea ce privește evoluția bolii artistului. 

John Prine, o carieră impresionantă, de 50 de ani 

Cu 50 de ani de carieră, Prine a lansat cel mai recent „The Tree of Forgiveness” (2018). În luna ianuarie a primit un Grammy onorific, pentru întreaga activitate, şi a fost nominalizat pentru includerea în Rock and Roll Hall of Fame.

De-a lungul anilor, Prine a lansat 18 albume, a primit 11 nominalizări la premiile Grammy şi 2 trofee.

Colegii de breaslă și prietenii și-au exprimat durerea la auzul veștii

„Suntem devastaţi de pierderea lui John Prine”, a transmis Bruce Springsteen. „John şi cu mine eram «noii Dylan» împreună, în anii 1970, şi nu a fost decât cel mai drăguţ om din lume. O adevărată comoară naţională şi un compozitor pentru posteritate”, a subiniat artistul. 

Scriitorul Stephen King a notat: „Coronavirusul a luat pe unul dintre cei mai buni. Atât de multe piese memorabile”, iar cântărețul Toby Keith și-a amintit de lucrurile pe care le-a învățat datorită lui John. „Mi-a arătat cum să mă las purtat de muzică atunci când vine vorba despre compoziţie. Este un mare gol în muzică acum. John a făcut-o cel mai bine”, au fost cuvintele acestuia.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1