Duffy, mărturisiri cutremurătoare despre violul suferit: "Nu puteam risca să fie totul la știri"

duffy.jpg

duffy
Duffy a vorbit despre calvarul prin care a trecut
Foto Gettyimages

Aimee Anne Duffy, în vârstă de 35 de ani, a făcut furori în urmă cu un deceniu datorită melodiei Mercy, apoi a dispărut subit din lumina reeflectoarelor, făcându-i pe fanii săi să se întrebe ce se întâmplă cu cea care le cucerise inimile. După multă tăcere, Duffy și-a făcut curaj și a vorbit despre traumele sale și chinului căruia a fost supusă în perioada ei de absență de pe scenă. Artistqa britanică a dezvăluit că a fost răpită, violată și că au fost zile întregi în care s-a temut pentru viața ei.

În luna februarie a acestui an, Duffy și-a făcut curaj și a vorbit pe pagina personală de Instagram despre motivele care au ținut-o departe de scenă și de public. Ea a mărturisit că s-a retras din lumina reflectoarelor ca urmare a unei traume pe care a suferit-o după ce a fost răpită, violată și amenințată cu moartea. Artista a dezvăluit că după atac nu a mai fost aceeași persoană și că nu se mai identifica cu Duffy, cea care umplea stadioane și nu se mai simțea în stare să anime atmosfera. La ani buni după chinul suferit a reușit să facă pace cu trecutul și să vorbească despre cele mai grele momente din viața. 

Duminică, ea a publicat un text amplu pe site-ul său, duffywords.com, oferind detalii despre atacul suferit şi despre lungul drum spre recuperare. Ea a explicat şi de ce nu a mai cântat şi s-a îndepărtat de prieteni şi familie.

A fost drogată și răpită la petrecerea ei aniversară

„Era aniversarea mea, am fost drogată într-un restaurant, am fost drogată apoi timp de patru săptămâni şi dusă în străinătate”, a scris Duffy. Ea nu a menţionat numele agresorului, dar a spus că acesta „a făcut mărturisiri mascate că vrea să o ucidă”. „Nu părea sigur să merg la poliţie. Simţeam că dacă ceva mergea prost, voi fi moartă şi că mă va omorî. Nu puteam risca să fie totul la ştiri. Trebuia să urmez orice instinct aş fi avut”.

A reuşit să scape, dar a trăit mulţi ani îngrozită, deşi a apelat, în final, la poliţie. „Am vorbit cu două poliţiste, în timpul unor incidente ameninţătoare diferite din ultimul deceniu, este îndosariat. Identitatea violatorului trebuie gestionată doar de poliţie şi asta este între mine şi ei”.

Duffy se gândea serios să renunțe la numele avut și să se refugieze într-o țară străină 

Duffy a dezvăluit că a luat în considerare să își schimbe numele și să dispară din Marea Britanie în încercarea de a fugi de ce i s-a întâmplat și din dorința de a nu împovăra pe nimeni cu povestea sa tragică. „Să dispar în altă ţară şi poate să devin florăreasă sau altceva, astfel să pot lăsa trecutul în urmă cu o nouă viaţă şi să nu deranjez pe nimeni cu asta, să o duc singură”, acestea erau gândurile care îi treceau la acea vreme prin minte, potrivit propriilor declarații. 

Duffy a făcut pace cu trecutul 

După o lungă perioadă de terapie, Duffy spune că s-a împăcat cu cele întâmplate. Cât despre planuri pentru revenirea în muzică, ea este optimistă, însă nu a oferit vreo certitudine.

„Pot acum să las acest deceniu în spate. Unde este locul trecutului. Sper să nu mai existe întrebări «ce s-a întâmplat cu Duffy», acum ştiţi... şi sunt liberă”, a încheiat cântăreaţa în vârstă de 35 de ani.

Loading...

Citește și

  • cantareata britanica duffy in concert

    Cântăreața britanică Aimee Anne Duffy (35 de ani), cunoscută mai ales pentru hitul "Mercy", a făcut câteva dezvăluiri cutremurătoare. Solista a povestit de ce a intrat într-un con de umbră în ultimul timp și de ce a preferat să se ocupe de propria persoană mai mult și mai puțin de muzică. Într-o scrisoare deschisă adresată publicului, Duffy a mărturisit că a fost "violată, drogată și sechestrată" și că recuperarea a fost de durată.

  • Cântăreaţa galeză Duffy s-a despărţit pentru a doua oară de iubitul ei, jucătorul de rugby Mike Phillips, cu care a avut o relaţie din septembrie 2009. Cei doi nu au cum să se vadă mai des. În plus, mijlocaşul de grămadă a semnat în vară cu echipa franceză Bayonne.