Beyonce, materie de studiu la o universitate americană

CLIIMA20100322_0074_1.jpg

Beyonce Knowles, la ceremonia Premiilor Grammy, ediţia 2010. (Foto: EPA)
Citeste tot despre: 

Departamentul de studii feministe şi de gen al Universităţii Rutgers, din New Jersey, a introdus în programă un curs intitulat «politizarea lui Beyonce».

Kevin Allred, un doctorand al universităţii, care predă acest curs, a afirmat că a luat ca exemplu cariera lui Beyonce ca modalitate de a explora strategiile referitoare la rasă, gen şi sex din Statele Unite ale Americii, informează mediafax.

În timpul cursului, vor fi urmărite şi comentate videoclipurile şi versurile cântecelor lui Beyonce, completate de lecturi din autoare feministe de culoare. Prin acest curs, Kevin Allred a afirmat că intenţionează să ajute studenţii să capete o gândire mai critică în legătură cu conţinutul publicat în mass-media.

Pe lângă acest curs despre Beyonce, Universitatea Rutgers mai oferă un curs care studiază teologia versurilor din cântecele lui Bruce Springsteen.

Altă universitate americană ce studiază cultura pop este Universitatea din Georgetown, care are un curs despre "sociologia hip-hopului: teodiceea urbană a lui Jay-Z".

Recent, cântăreaţa Beyonce a scris un eseu despre egalitatea dintre sexe, publicat în "The Shriver Report: A Woman's Nation Pushes Back from the Brink", un studiu coordonat de Maria Shriver, soţia actorului Arnold Schwarzenegger.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1