Angelina Jolie a mers printre ruinele din Mosul: «Sunt cele mai mari distrugeri pe care le-am văzut»

gettyimages-976164718.jpg

Angelina Jolie s-a întristat după ce a văzut ruinele orașului Mosul din Irak
Foto Getty Images

Angelina Jolie a vizitat un oraș din Irak care, până de curând, a fost a fost controlat de o grupare teroristă. Celebra actriță a mers în Mosul unde a putut să vadă cu ochii ei imaginea tristă a ruinelor din acel oraș, după ce teroriștii au distrus aproape totul.

Angelina Jolie a încercat să-i încurajeze pe localnicii care au trăit acolo în teroare mai bine de trei ani. Actrița este ambasador onorific al Înaltului Comisariat ONU pentru refugiați. Ea a fost copleșită de durerea pe care a văzut-o pe chipurile localnicilor și a povestit cum arată locul, descriind faptul că sub acele ruine există cadavre care miros. Angelina Jolie a ajuns pentru a cincea oară în Irak și a fost misiunea cu numărul 61 a vedetei, fiind ambasador onrific din anul 2001 până în prezent. 

gettyimages-976164708.jpg

Angelina Jolie i-a încurajat pe localnicii orașului Mosul
Foto Getty Images

"Sunt cele mai mari distrugeri pe care le-am văzut în cei şapte ani de când sunt la Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi. Aceşti oameni au pierdut totul, Sunt pe cont propriu, dau la o parte ruinele cu mâinile goale. Sunt cadavre sub aceste ruine, se simte mirosul. Şi, totuşi, sunt fericiţi pentru că anul trecut, de Eid (sărbătoare musulmană, n.r.), erau sub ocupaţie şi sufereau. De acest Eid nu mai au nimic, dar sunt liberi", a declarat actrița, conform Digi24.

Loading...

Citește și