Actrița Disney Nikita Pearl Waligwa a murit la doar 15 ani! Adolescenta a avut o tumoare pe creier

nikita-pearl-waligwa.jpg

Actrița Disney Nikita Pearl Waligwa
Actrița Disney Nikita Pearl Waligwa a murit la doar 15 ani
Foto: captură video/news.ro

Doliu în lumea filmului! Actriţa Nikita Pearl Waligwa, care a jucat în „Queen of Katwe”, un film produs de Disney despre o fată genială la şah din Uganda, a murit la vârsta de 15 ani

Nikita Pearl Waligwa, originară din Uganda, a fost diagnosticată cu tumoare pe creier, în 2016. Regizoarea filmului "Queen of Katwe", Mira Nair, a mobilizat oamenii pentru a strânge fonduri în vederea tratamentului tinerei în India.

Nikita Pearl Waligwa a fost declarată vindecată de medici, însă boala a revenit

Nikita Pearl Waligwa a fost declarată vindecată de medici, dar din păcate anul trecut doctorii i-au spus că are o altă tumoare, relatează news.ro.

Vestea morții ei a fost anunțată duminică (16 februarie) de liceul Gazaya din Kampala, capitala Ugandei, acolo unde adolescenta studia: „Ai fost dragă multora și te-am pierdut în urma unei tumoare pe creier la o vârstă atât de fragedă!”.

Filmul din 2016 se bazează pe povestea adevărată a tinerei Phiona Mutesi, considerată un geniu în şah, care la vârsta de 9 ani, deşi nu fusese la şcoală, a câştigat concursuri internaţionale. În film, mama ei este celebra Lupita Nyong'o, iar David Oyelowo este profesorul de șah. Nikita Pearl Waligwa a jucat rolul prietenei eroinei principale, cea care a învățat-o să joace șah. 

 

Citește și

O cunoscută vedetă Disney a murit la doar 20 de ani! De ce afecțiune suferea Cameron Boyce

Imagini rare din arhiva Disney! Intră în culisele lumii animate

 

 

Loading...

Citește și

  • Potrivit presei internaționale, un actor celebru care făcea parte din distribuția unui serial Disney, îndrăgit de copiii de pretutindeni, a fost acuzat de corupere de minori. Se pare că acesta a distribuit materiale cu caracter pornografic unui minor, cerându-i acestuia, de asemenea, să ofere la schimb nuduri și să întrețină relații sexuale cu el. Iată ce au declarat reprezentanții Disney!

  • Lumea de basm din desenele animate create de Disney a marcat copilăria multor generaţii. Însă puţină lume a ştiut că majoritatea palatelor, castelelor sau peisajelor de vis sunt inspirate din realitate. De la superbul castel Neuschwanstein, din Bavaria, Germania şi până la Cascada Îngerilor din Venezuela, creatorii desenelor Disney au transpus în frumoasele lor istorisiri cele mai poetice, romantice şi încărcate de semnificaţii locuri din lume.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1