Actorul Peter Fonda a murit la 79 de ani, răpus de cancer

peter-fonda-a-murit.jpg

Actorul Peter Fonda a murit la vârsta de 79 de ani
Foto: Getty

Actorul american Peter Fonda, cunoscut în special pentru rolul său din filmul „Easy Rider”, a murit la vârsta de 79 de ani, în urma cancerului pulmonar de care suferea, anunță presa internațională.

Actorul Peter Fonda a murit în decursul zilei de vineri, 16 august, la Los Angeles, din cauza unui cancer pulmonar, la 79 de ani. Sora lui, actriţa Jane Fonda, a transmis un mesaj emoționant după aflarea tragicei vești. „Sunt foarte tristă. A fost dragul meu frate mai mic. Oratorul familiei. Am petrecut clipe frumoase împreună în aceste ultime zile. A plecat râzând”, a scris aceasta, care s-a luptat la rândul ei cu cancerul. 

peter-jane-fonda.jpg

Peter, alături de sora lui, actrița Jane Fonda
Foto: Getty

Actorul Peter Fonda a murit la 79 de ani, răpus de cancer pulmonar

Parky, soția lui rămasă văduvă, a anunțat gândurile familiei în aceste momente de tristețe prin intermediul unui comunicat: „În unul dintre cele mai triste momente ale vieţii noastre, nu putem găsi cuvintele potrivite pentru a exprima durerea din inimile noastre... În timp ce jelim pierderea acestui bărbat blând şi graţios, ne dorim ca toţi să celebreze spiritul lui neînduplecat şi dragostea lui pentru viaţă. În onoarea lui Peter, ridicaţi paharul pentru libertate”, se arată în comunicat, care precizează că actorul a murit înconjurat de cei dragi. 

easy-rider.jpg

Peter a fost starul filmului „Easy rider”
Foto: Getty

De două ori nominalizat la Oscar - pentru scenariul „Easy Rider” (1969), pe care l-a scris cu Dennis Hopper şi Terry Southern, şi pentru rolul principal din „Ulee's Gold” (1997) - Peter Fonda a fost recompensat, între altele, de-a lungul carierei, cu două Globuri de Aur şi o stea pe Hollywood Walk of Fame, în 2003.

Peter Fonda a fost căsătorit de trei ori. Ultima dată, cu Margaret (Parky) DeVogelaere, din 2011. Acesta are și o fiică, Bridget Fonda, care i-a călcat pe urme și este şi ea actriţă. Familia actorului a cerut „respectarea vieţii sale private” în acest moment de durere.

 

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1