Actorul american Dennis Berry a murit! Fostul soț al Annei Karina avea 76 de ani

dennis-berry-anna-karina.jpg

Dennis Berry și Anna Karina
Dennis Berry și Anna Karina, în 2016
Foto: Getty

Doliu în lumea filmului! Regizorul, scenaristul şi actorul american Dennis Berry, care a fost soţul actriţelor simbol din Noul Val Jean Seberg apoi Anna Karina, a murit sâmbătă, la vârsta de 76 de ani. Vestea tristă a fost dată de către agentul său.

"Regizorul Dennis Berry s-a stins la Paris pe 12 iunie, la ora 9.45. Înconjurat de toată dragostea prietenilor săi, el pleacă să o reîntâlnească pe Anna Karina", care a murit în 2019, a spus agentul său Ouarda Benlaala. 

Dennis Berry- biografie

Născut în Statele Unite, Dennis Berry trăia la Paris din anii '70. El s-a căsătorit în 1972 cu actriţa americană Jean Seberg, care a jucat cu Jean-Paul Belmondo în "A bout de souffle" de Jean-Luc Godard în 1960. Cuplul era deja separat la moartea actriţei în 1979. 

În 1982, el se căsătoreşte cu daneza Anna Karina, care a jucat în mai multe filme de Jean-Luc Godard, între care "Pierrot Le Fou". A fost a patra căsătorie pentru Karina şi ultima. În 2018, ea spunea, un pic neîncrezătoare, "sunt căsătorită de 40 de ani cu acelaşi bărbat", într-un interviu pentru AFP.           

Dennis Berry, fiul lui John Berry, regizor şi el, a avut mici roluri alături de staruri precum Alain Delon şi Jean-Paul Belmondo (în "Borsalino") şi chiar cu Johnny Hallyday şi cu regizori Jules Dassin, Eric Rohmer, Jacques Rivette, Carlo Lizzani, Jacques Deray sau André Téchiné.

Ca regizor, el a semnat în 1975 "Le Grand Délire" - primul său film - cu Jean Seberg şi Isabelle Huppert. În 2017, el îi dedică un documentar soţiei sale: "Anna Karina, souviens-toi". Ultimul lui film, "Sauvages", a fost lansat în 2019.

Dennis Berry a realizat mai multe seriale de televiziune, precum "Highlander" - în care Marion Cotillard are primele apariţii într-un episod din 1992-, "Stargate  Sg-1" sau "La Crim''.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1