Acesta este topul celor mai vizionate filme de Crăciun ale tuturor timpurilor. Ce loc ocupă «Singur Acasă»?

home-alone.jpg

singur acasă
Din 1990 încoace, nu există Crăciun fără Macalay Culkin
Citeste tot despre: 

Sărbătorile de iarnă vin la pachet cu un program special la televizor. Încă de pe vremea televizorului alb-negru, filmele de Crăciun deveneau rapid ecranizări de succes care erau urmărite cu drag tot timpul anului. Însă care sunt cele mai vizionate filme de Crăciun? La întrebarea aceasta răspund criticii de film britanici, pentru publicaţia The Mirror.

Nu este neapărat necesar să fiţi de acord cu acest top, pentru că este unul extrem de subiectiv. Chiar dacă în listă apar filme pe care încă nu le-aţi văzut încă, este bine să le vedeţi pentru că sunt cu adevărat remarcabile.

its-a-wonderful-life-foto.jpg

it s a wonderful life
It's a Wonderful Life (1946)

1. It’s a Wonderful Life (1946) – a fost un film care a stabilit record după record la vânzarea de bilete în 1946. Filmul lui James Stewart spune povestea unui bărbat mânat de gânduri de sinucidere din cauza eşecului în afaceri care e salvat de miracolul Crăciunului.

2. Singur Acasă (1990) – este cel mai de succes film de Crăciun din ultimii 30 de ani. Ecranizarea lui John Hughes spune povestea puştiului Macauley Culkin care îşi apără casa de hoţi, după ce este uitat acasă de familia numeroasă care pleacă în vacanţă.

dr-seuss-how-the-grinch-stole-christmas-film-stills.jpg

grinch
Cum a furat Grinch Crăciunul (2000)

3. Cum a furat Grinch Crăciunul (2000) – rolul interpretat de Jim Carrey în filmul lansat în anul 2000 a devenit emblematic pentru serbările de Crăciun. Dr. Seuss a devenit unul dintre personajele simpatice şi totodată detestate care animă sărbătorile sfinte în fiecare an.

edmund-gwenn.jpg

miracolul de pe strada 34
Miracolul de pe strada 34 a fost ecranizat 1947, 1955 şi 1994

4. Miracolul de pe strada 34 (1947) – filmul a fost ecranizat în 1947, 1955 şi 1994 şi s-a bucurat de fiecare dată de acelaşi succes. Este povestea unei fetiţe care crede cu naivitate în existenţa Moşului, în timp ce întreaga societate este convinsă de contrariu.

white-christmas.jpg

white christmas
White Christmas (1954)

5. White Christmas (1954) – este un film clasic de Crăciun care reproduce a versiune clasică de muzical realizată de Bing Cosby. Este povestea frumoasă a două surori care îl ajută pe fostul lor comandant din armată să treacă peste probleme.

6. Greu de Ucis (1988) – cine nu îl iubeşte pe Bruce Willis şi nu se bucură atunci când aude replica poliţistului John McClane: “Yippee ki-yay...”. Filmul nu este unul clasic de Crăciun, ci mai degrabă intră în categoria filmelor poliţiste. Însă replicile lui McClane îl recomandă pentru o vizionare în preajma Crăciunului.

bad-santa.jpg

bad santa
Santa cel rău - 2003

7. Santa cel rău (2003) – Billy Bob Thornton face probabil cel mai bun rol al carierei lui interpretând cea mai nereuşită variantă a Moşului. Filmul lansat în 2003 arată latura nevăzută a celor care îl interpretează pe Moş fără a crede în miracolul Crăciunului.

8. Gremlins (1984) – Crăciunul vine la pachet cu o serie de poveşti de adormit copiii. Micile făpturi care se multiplică atunci când intră în contact cu apa s-au bucurat de un succes incredibil devenind în timp jucării din ce în ce mai des întâlnite sub pomul de Crăciun.

frozen.jpg

frozen
Regatul de gheaţă - 2013

9. Regatul de gheaţă (2013) – aventurile Elsei şi ale Anei sunt fascinante pentru copiii îndrăgostiţi de producţiile Disney. Încă de la lansare, filmul s-a bucurat de un succes incredibil.

10. Polar Express (2004) – face parte din categoria animaţiilor care redau lumea magică a moşului şi a fabricii lui de jucării. Vocea lui Tom Hanks face ca povestea să devină vibrantă în sufletul unui copil care devine sceptic în privinţa existenţei Moşului.

Loading...

Citește și