10 curiozităţi din culisele filmului „Aladdin”, care va avea premiera și în România

aladdin.png

will smith
Will Smith îl interpretează pe Duhul din lampă. În România, acesta este Dan Helciug
foto: Trailer Aladdin

Pe 24 mai va avea loc şi în cinematografele din România premiera filmului „Aladdin”, producţie Disney 2019, iar Click.ro a intrat în culise şi îţi spune toate secretele acestei producţii.

„Aladdin” e cel mai recent film de live-action marca Disney, o adaptare modernă a producției animate cu același nume, din 1992, ce reface una dintre cele mai îndrăgite povești ale tuturor timpurilor, cea a năzdrăvanului Aladdin și a lămpii fermecate pe care pune mâna puștiul.

Filmul „Aladdin” este regizat de Guy Ritchie, fostul soț al Madonnei

În regia lui Guy Ritchie (fostul soț al Madonnei – nr.), noul film îl are în rolul principal pe Mena Massoud, cunoscut publicului din serialul „Jack Ryan”, un actor canadian de origine egipteană, în vârstă de 27 de ani. Prinţesa Jasmine e jucată de Naomi Scott, iar Duhul din Lampă, jucat anterior de regretatul Robin Williams, este nimeni altul decât Will Smith. Din distribuție mai fac parte și Billy Magnussen, Nasim Pedrad și Marwan Kenzari. Scenariul este semnat de John August, Guy Ritchie, Ron Clements, Ted Elliott, John Musker și Terry Rossio. Echipa de producători îi include pe Kevin De La Noy, Jonathan Eirich, Max Keene, Dan Lin, Karl McMillan, Mark Mostyn și Marc Platt.

Noua ecranizare „Aladdin” este inspirată din celebra carte „1001 de nopți”

Bazat pe o poveste clasică din folclorul Orientului Mijlociu din celebra carte „1001 de nopți”, povestea lui Aladdin e fără vârstă, fiind populară generații de-a rândul. Acum patru ani au început să aibă primele discuții despre cum poate fi updatat clasicul film, iar întrebarea ce revenea obsesiv pe buzele tuturor era: de ce?  „E un film atât de bine realizat, cu o muzică incredibilă, încât nu părea să poată fi schimbat ceva la el. Așa că provocarea cea mai mare a fost cum să îl facem proaspăt și, în același timp, să dăm publicurilor ceva nou, în timp ce păstrăm ceea ce le place”, declară producătorul Jonathan Eirich.

Regizorul „Aladdin” are cinci copii și avea casa plină de filme și produse Disney

„Aladdin” e o poveste despre fiecare dintre noi, o narațiune clasică și universală, cu care se identifică multiple tipuri de publicuri, așa că producătorii au fost foarte atenți să păstreze cum trebuie latura clasică și, în același timp, să exploreze cât mai mult posibil viitorul și necunoscutul. Noua producție e în egală măsură un film despre un mic vagabond care reușește să își depășească condiția, dar și un musical. “Ideea de a face un musical mi-a surâs din prima. Am cinci copii, iar deciziile de genul acesta sunt clar influențate de viața de familie, iar casa mea era plină de Disney la vremea acea”, spune Ritchie.

afis_aladdin.jpg

film aladdin
Pe 24 mai va avea loc şi în cinematografele din România premiera filmului „Aladdin”

10 curiozităţi din culisele filmului „Aladdin”

-În noua producție cinematografică Disney, prinţesa Jasmine nu este doar o tânără frumoasă, ci și un lider adevărat, o femeie puternică cu o voce autentică, incredibilă. Personajul Jasmine a fost gândit pe baza clasicei animaţii din 1992, însă, de data aceasta, povestea prințesei este mult mai bine conturată. Actrița britanică Naomi Scott are 25 de ani și este pe jumătate indiancă. Ea a devenit populară datorită rolului din „Power Rangers” de acum doi ani.

-Actriţa Naomi Scott nu a fost singura ofertată pentr rolul lui Jasmine, căci şi nume precum Jade Thirlwall sau Tara Sutaria au fost luate în considerare pentru acest proiect.
-Sir Patrick Stewart din „Star Treck” a fost ofertat pentru rolul lui Jafar, dar nu l-a putut accepta. El a mai refuzat şi rolul din „Aladdin” din 1992 și și-a exprimat regretul de atunci că nu a putut juca.
-Will Smith care îl interpretează pe Duhul din lampă în film a înregistrat piesa „Friends Like Me” de pe coloana sonoră a filmului încă din prima zi întâlnită cu compozitorii.
-Înainte ca Mena Massoud să primească rolul principal din „Aladdin” au mai fost luaţi în vizor şi şi alţi actori, printre care Dev Patel (“Vagabondul miliardar”), Avan Jogia and Riz Ahmed.
-Actorul Mena Massoud, cel care a primit rolul principal din film, s-a născut în 1992 în anul în care apărea desenul original animat „Aladdin”.
-Şi fiul cel mare al lui Will Smith, Will „Trey” Smith Jr. s-a născut în anul 1992, anul în care s-a lansat animaţia „Aladdin”.
-Şi Jim Carrey a fost în vizorul producătorilor pentru al interpret ape Duhul din lampă, însă la momentul castingurilor acesta era implicat într-un proces şi nu avea timp să facă parte din echipa filmului.
-Acesta este primul film pe care Will Smith îl face împreună cu casa de filme Disney.
-Iniţial lui Will Smith i s-a oferit rolul lui Holt Farnier din „Dumbo”, însă s-a decis că este mai potrivit pentru acest proiect.

Cine sunt actorii şi personajele lor din „Alladin”

Will Smith e Duhul din Lampă, un spirit de culoare albastră blocat într-o lampă, care se dovedește a fi o prezență exuberantă și foarte activă, având puterea specială de a îndeplini orice dorință.

Mena Massoud e Aladdin, un orfan simpatic care vrea să se dezbrace de haina micilor pungășii pe care le face, având credința clară că îi sunt rezervate lucruri mărețe în viață.

Naomi Scott e Prințesa Jasmine, fata cea frumoasă și curajoasă a sultanului, care e dornică să experimenteze viața de dincolo de palat și care face orice să își salveze poporul.

Marwan Kenzari e Jafar, Marele Vizir al sultanului și un vrăjitor puternic, frustrat că sultanul asistă pasiv la distrugerea poporului său și chitit să pună mâna pe putere cu orice preț.

Navid Negahban e sultanul orașului Agrabah, un lider înțelept și devotat, iubit de poporul său și un tată prea protector.

Nasim Pedrad e prietena cea mai bună a Jasminei, o menajeră amuzantă și isteață, care ia contact și cu lumea de dincolo de palat, deși își petrece cel mai mult timp în slujba prințesei.

Billy Magnussen e prințul Anders, un tânăr frumos și arogant, care speră să se căsătorească cu prințesa Jasmine.

Aladdin este o pușlama descurcăreață și fermecătoare, un orfan crescut de capul lui

Filmul „Aladdin” intră în cinematografele din întreaga țară începând din 24 mai, fiind distribuit de Forum Film România și fiind disponibil în formatele 3D și IMAX 3D și în variantele subtitrat și dublat. La fel ca predecesorul produs tot de Disney, noul film „Aladdin” se inspiră din „Aladdin și lampa fermecată”, o poveste din „O mie și una de nopți”. Diferența este că actualul „Aladdin” nu este un film de desene animate, ci un live-action regizat de excentricul Guy Ritchie. Povestea e următoarea: Aladdin este o pușlama descurcăreață și fermecătoare, un orfan crescut de capul lui pe străzile din Agrabah, un mic hoțoman cu inimă de aur. Chiar inocența lui e motivul pentru care maleficul vrăjitor Jafar îl alege pentru a intra în Peștera Minunilor. Dar odată ajuns acolo, Aladdin pune mâna pe lampa fermecată și, cu ajutorul duhului din lamp, încearcă să o vrăjească pe prințesa Jasmine, de care e îndrăgostit până peste urechi. Debandada care urmează are farmec, suspans și întorsături de situație mai spectaculoase și mai amuzante decât originalul.

Loading...

Citește și

  • Anul 2019 va veni cu filme de mare excepţie! Iubitorii unor serii de mare succes se vor bucura de noi episoade din “Războiul stelelor”, “Povestea jucăriilor”, “Spider-Man”, şi “Răzbunătorii”. Cinefilii vor putea vedea filme realizate de cei mai talentaţi regizori de la Hollywood, cum ar fi James Cameron, realizatorul “Titanicului”, din 1997, Quentin Tarantino, care a lansat “Pulp Fiction”, în 1994, Night Shyamalan, Tim Burton, Jordan Peele, F. Gary Gray, şi J. J. Abrams, realizatorul seriei “Războiul stelelor”. În marile producţii care vor avea premiera anul viitor îi vom revedea pe cei mai faimoşi actori ai momentului: Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Margot Robbie, Al Pacino, Christian Bale, Robert Downey Jr, Bruce Willis, Matt Damon.

  • glass bruce willis

    Anul 2019 începe în forţă cu trei titluri de box office care te vor face să cumperi bilete pentru toată familia. Premierele acestora în cinematografe au loc chiar înainte de Anul Nou, așa că le poţi vedea chiar în zilele de sărbătoare: „A doua şansă”, cu Jennifer Lopez, Vanessa Hudgens şi Millo Ventimiglia; „Aquaman”, cu Jason Mamoa şi Amber Heard; „Bumblebee”, cu Hailee Steinfeld, John Cena, Angela Basset şi Justin Theroux.