VIDEO Ce să mănânci înainte și după sală

Citeste tot despre: 

Dacă vrei să ai rezultate la sală, ai mare grijă la alimentaţie. Nu mânca prea mult imediat înainte de efort, nici nu te arunca în primul fast-food, la ieşire. Click! îți spune ce alimente e bine să alegi în funcţie de momentul zilei când mergi la sală.

Sportul, indicat dimineața

Sportul e indicat dimineaţa pentru că nivelul stresului e mic, îţi dă energie şi o stare de spirit bună pentru toată ziua, te ajută să te înviorezi şi să nu mai ai nevoie de atâtea cafele. Dacă mergi la sală seara târziu, rişti să nu mai poţi dormi bine. Specialiștii recomandă ca ultimul antrenament să nu înceapă mai târziu de ora 20.00. Mesele ar trebui să le ai la distanţă de cel puţin o oră înainte şi o oră după antrenament. 


DIMINEȚA

Dimineaţa poţi mânca un sendviş sănătos şi săţios din:

  • grafică:
  • 2 felii de pâine graham cu şuncă de pui sau muşchi de porc, cu o felie de caşcaval şi un ardei gras

sau

o omletă din două ouă cu brânză şi roşii. 

După sală, e indicată o gustare dintr-un fruct.


PRÂNZ

Dacă faci sport în prima parte a zilei, poţi mânca înainte o banană, iar prânzul să îl iei după antrenament. Specialiștii îţi recomandă:


->  orez brun cu piept de pui la grătar sau pulpă dezosată la tavă


DUPĂ-AMIAZĂ

Mănâncă înainte:


-> un pumn de caju sau migdale crude
-> după sală o salată de ton sau muşchi de porc la grătar cu o salată de ţelină cu morcov. 

Dacă la masa de prânz sunt permişi carbohidraţii (paste, orez, pâine), seara poţi mânca doar proteine (carne) şi legume.


SEARA

Cei care merg la sală seara târziu e bine să apuce să ia înainte cina. După efort, dacă îţi mai e foame, poţi bea o sana sau un shake proteic, pentru refacerea masei musculare. Evită fructele, la ora aceasta târzie, deoarece conţin zahăr care îngraşă.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1