Unde ne petrecem minivacanţa de Sfânta Maria

litoral2121.jpg

litoral apa marii rece plaje aglomerate cod rosu canicula
Plajele sunt pline ochi, dar apa mării este extrem de rece
foto: Click!

Minivacanţa de Sfânta Maria este un nou prilej de a petrece câteva zile relaxante la mare sau la munte. Deja cu greu mai găseşti un loc hotelurile şi pensiunile din staţiunile turistice, astfel că turiştii care s-au hotărât în ultimele zile să meargă la munte sau la mare au şanse mici să mai găsească locuri disponibile.

Litoralul este prima opţiune a românilor atunci când se gândesc să îşi petreacă minivacanţa de Sfânta Maria departe de casă. Autorităţile au pregătit deja o serie de manifestări pentru data de 15 august când se sărbătoreşte şi Ziua Marinei. Staţiunile de la malul Mării Negre sunt atât de pline în această perioadă încât rezervarea unui loc acum la vreun hotel sau pensiune este aproape imposibil.

Cazare pe litoral de Sfânta Maria

Mai sunt însă câteva hoteluri care mai au camere disponibile, însă ar fi bine să vă grăbiţi pentru a mai prinde vreun loc. Trebuie luate în considerare şi preţurile la cazare. În nordul staţiunii Mamaia, de exemplu pentru trei noţi de cazare la un hotel de patru stele plătiţi peste 3.300 de lei cu mic dejun inclus. Apartamentele ar fi o opţiune bună şi chiar mai sunt locuri disponible. Un astfel de apartament de aproximativ 77 de metri pătraţi cu două dormitoare şi living, la Mamaia, costă peste 4.700 de lei pentru 3 zile, însă este înschis la categoria de lux.

Mai sunt câteva locuri şi la hotelurile de doua stele. La un hotel din Eforie Nord, doi adulţi pot petrece un sejur de 3 nopţi cu 765 de lei. În staţiunea Mamaia, acelaşi sejur la un hotel cu acelaşi număr de stele costă aproape 3.000 de lei.

Delta, preferată pentru  minivacaţa de Sfânta Maria

Un alt loc foarte căutat de români pentru a petrece minivacanţa de Sfânta Maria se află Delta Dunării, însă şi aici gradul de ocupare se apropie de 100%. Mai sunt însă câteva oferte. Pe un hotel plutitor un sejur de trei nopţi pentru doi adulţi costă 690 de lei. Iar un apartament de 60 de metri pătraţi, în Tulcea, cu doua dormitoare şi living costă pest 4.000 de lei.

Turiştii merg la munte de Sfânta Maria

Sunt însă şi români care vor să îşi petreacă minivacanţa de Sfânta Maria la munte. Dar să nu credeţi că locurile de cazare sunt mai uşor de găsit. Sunt rare hotelurile şi pensiunile care mai pot oferi o cameră, iar preţurile concurează cu cele de pe litoral. Un hotel de patru stele oferă o cameră pentru preţul de 5.600 de lei. Mai sunt însă locuri la hostel-uri, unde preţurile variază de la 150 de lei până la 320 de lei. Însă trebuie să aveţi în vedere că dormiţi în cameră cu alte persoane necunoscute.

Altfel, pentru aproape 2.000 de lei, puteţi închiria un apartament cu vedere la munte.

Pe zona de turism intern, câştigă foarte mult teren staţiunile balneare, care sunt căutate în această perioadă pentru relaxare şi mai puţin pentru tratament. La fel de căutate sunt şi staţiunile montane şi zonele agroturistice.

Alţii preferă să meargă în Bulgaria, Turcia sau Grecia. Însă dacă alegeţi să mergeţi în Grecia trebuie să aveţi în vedere că Ministerul Afacerilor Externe a emis o averizare de călătorie cu privire la incendiile de vegetaţie.

 

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1