Te pregăteşti de vacanţă? Avantaje şi dezavantaje în ofertele agenţiilor de turism

CLIIMA20140511_0034_1.jpg

Familie în vacanţă

Odată cu apropierea sezonului cald,toată lumea se gândeşte numai la concedii. După stabilirea destinaţiei, cea mai importantă decizie este legată de organizare – lăsăm totul în grija agenţiei de turism sau ne ocupăm personal de căutări şi rezervări? Jurnaliştii de la incomemagazine.ro ne spun care sunt avantajele şi dezavantajele pe care ţi le oferă o agenţie de turism.

Avantaje

Preţuri mai bune pentru cazarea la hoteluri - De cele mai multe ori, rezervarea unui hotel prin agenţie este mai avantajoasă ca preţ decât prin site-urile de specialitate sau la faţa locului, mai ales că tour operatorii oferă discounturi dacă se achiziţionează de la ei nu doar cazarea, ci şi transportul. În plus , prin agenţie sunt disponibile mai multe hoteluri all inclusive sau ultra all inclusive şi la preţuri mai avantajoase decât pentru un sejur contractat separat.

Te scuteşte de stresul organizării vacanţei - Pentru cei care preferă să aibă totul de-a gata, contractarea unui sejur prin agenţie este ideală, fiindcă toate sarcinile legate de organizarea vacanţei şi toate problemele care ţin de logistică – transport până la destinaţie, transfer cu autocarul de la şi la aeroport cad integral în sarcina agenţiei.

Preţuri preferenţiale pentru persoanele în vârstă  -  Dacă, în general, tinerii preferă să îşi alcătuiască singuri vacanţa, persoanele care au peste 55 de ani pot beneficia de pachete cu preţuri preferenţiale pentru seniori ale agenţiilor de turism, intrate recent şi pe piaţa autohtonă.

Discount-uri şi reduceri pentru grupurile organizate - În cazul unei excursii în grup organizat, unele muzee fac reduceri substanţiale cu cât numărul persoanelor este mai mare .

Primeşti asistenţă turistică - Majoritatea agenţiilor oferă asistenţă turistică pe tot parcursul sejurului, astfel că, pe lângă faptul că, de cele mai multe ori, există un ghid care explică lucrurile importante care trebuie văzute, reprezentanţii agenţiei au obligaţia de a rezolva orice situaţie neprevăzută apărută pe parcurs.

Dezavantaje

Drumul cu autocarul poate dura foarte mult  - Dacă optaţi pentru un sejur care include transport cu autocarul trebuie avut în vedere că drumul poate dura chiar şi de două ori mai mult decât dacă ar fi parcurs cu maşina personală, deoarece, pentru transportatorii de persoane, potrivit reglementărilor europene, sunt obligatorii opririle de aproximativ 30 de minute, la fiecare patru ore şi jumătate.

Programul nu este foarte flexibil - În cazul achiziţionării unui pachet de tip circuit, timpul de şedere în oraşe este limitat la numai câteva ore , stabilite de agenţie, iar regula de bază este că nu se fac excepţii de la program, prin urmare toată lumea trebuie să se conformeze, astfel că nu există foarte multă flexibilitate în alegerea programului.

Nu poţi să pleci nici mai devreme, nici mai târziu - În ceea ce priveşte cazarea, nu se pot face prelungiri de câteva nopţi ale sejurului şi nici nu se poate pleca mai devreme din localitatea unde se află hotelul nici spre o altă destinaţie, nici spre casă.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1