Enigmaticele Babe de la Ulmet. Ce se spune despre trovanţi, „pietrele vii“ din judeţul Buzău

ulmet.jpg

Trovanţii din Ulmet atrag mulţi turişti
Citeste tot despre: 

În localitatea buzoiană Ulmet, aflată în zona munţilor Buzăului, există câteva forme de microrelief care atrag turiştii. Este vorba despre trovanţi, un fel de pietre despre care localnicii spun că sunt vii şi că au puteri tămăduitoare.

Trovanţii sunt o forme de microrelief care se dezvoltă în straturile de nisip, datorită apelor subterane calcaroase care le spală şi le sedimentează în timp, potrivit specialiştilor din domeniul geologiei şi mineralogiei.  Modul de formare a trovanţilor, spun specialiştii, este acelaşi cu cel al perlelor. Forma „pietrelor vii" a dat naştere însă multor interpretări, iar aamenii locului cred că acestea au puteri miraculoase. Citeşte aici de ce se spune că trovanţii au puteri tămăduitoare

 

Loading...

Citește și

  • Babele şi Sfinxul au ajuns să fie motiv de ceartă între două primării din judeţele Dâmboviţa şi Prahova. Fiecare susţine sus şi tare că celebrele monumente ale naturii se află pe teritoriul administrat de ele. Nimeni nu vrea să renunţe, astfel că disputa a ajuns în instanţă.