Dai 16 dolari şi te cazezi după gratii

Citeste tot despre: 

Te-ai săturat de confortul hotelurilor obişnuite, de all-inclusive şi de zâmbetele politicoase ale angajaţilor din turism? Acum, ai ocazia să te cazezi într-o închisoare-hotel, din Liepaja, Letonia, unde vei fi tratat exact ca un puşcăriaş.

Închisoarea Karosta din Liepaja era, în secolul trecut, unul dintre cele mai temute locuri. Sute de puşcăriaşi şi-au dat ultima suflare aici, după ce au primit un glonţ în cap. Acum, Karosta s-a transformat în hotel, iar agenţia de turism Infotour din România are oferte pentru această destinaţie. Atenţie, însă, condiţiile de cazare de la Karosta sunt aceleaşi pe care le aveau şi deţinuţii de odinioară.

Mai întâi, clădirea închisorii a fost spital

Turiştii sunt scoşi la apel pe holurile închisorii

Acestea sunt saltelele pe care dorm “puşcăriaşii”


Astfel, turiştii care vor să se cazeze aici trebuie să semneze, mai întâi, un contract prin care îşi dau acordul să fie trataţi ca nişte prizonieri. Mai exact, sunt dispuşi să doarmă pe saltele vechi întinse pe nişte scânduri, mânâncă la fel ca deţinuţii, seara sunt încuiaţi în celule, sunt abuzaţi verbal de gardieni, ale căror ordine trebuie să le urmeze. De asemenea, cine nu respectă cerinţele gardienilor este obligat să facă exerciţii fizice sau să facă curat. Totul, în schimbul a 16 dolari pe noapte.

Click! spune

Călătoria cu avionul de la Bucureşti la Riga, Letonia, durează circa 3 ore. De aici, puteţi lua trenul sau autocarul până la Liepaja. Preţul biletului de avion de la Bucureşti la Riga variază între 100 şi 250 de euro de persoană, în funcţie de rezervare şi de clasa cu care zburaţi. Preţul biletului de autobuz de la Riga la Liepaja este de 5 euro de persoană.


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1