Cum să-ţi faci bagajul pentru vacanţa de vară

femeie_bagaje_7-9-2008_1-57-12_pm.jpg

femeie bagaje
Bagajele pentru vacanţă trebui pregătite din timp, nu pe ulima sută de metri
Citeste tot despre: 

Zilele călduroase te îmbie la o ieşire în afara oraşului? Dar ştii să-ţi faci bagajele în aşa fel încât să nu uiţi nimic acasă? Iată câteva sfaturi utile pe care ar fi bine să le respecţi indiferent de locul în care îţi vei petrece vacanţa.

Pleci la munte sau la mare?

Odată cu apropierea concediului te gândeşti la zona în care vei pleca. Alegi muntele sau marea?  Căci, în funcţie de zona în care vei pleca trebuie să-ţi organizezi şi bagajele.

Pentru munte: cele mai importante lucruri pe care trebuie să le iei cu tine la munte sunt hainele groase, bocancii şi umbrela.

Pentru mare: cele mai importante lucruri pe care trebuie să le iei cu tine dacă pleci la mare sunt costumul de baie, slapii, un prosop de plajă, ochelarii şi pălăria de soare.

Câte zile de concediu ai?

Este foarte important să ştii dinainte câte zile vei petrece în concediu. În acest fel vei ştii exact ce anume trebuie să împachetezi şi câte perechi de haine să iei cu tine. De exemplu, pentru un concediu de cinci zile, ai nevoie de 5 tricouri, 2 perechi de pantaloni, două, trei fuste sau rochii, lenjerie intimă pentru cinci zile, o pereche de şlapi şi una de adidaşi.

Pleci într-o zonă aglomerată sau pustie?

Dacă te duci într-o staţiune, poţi cumpăra de acolo pastă de dinţi, săpun, beţişoare de urechi, şampon şi medicamente în caz de urgenţă. Dacă nu, trebuie să le iei de acasă. Pentru a nu uita nimic, adună toate produsele de igienă într-o pungă şi ţine-le pe toate la un loc.

Cazare la cort

Dacă mergi cu cortul nu uita să iei: izopren, sac de dormit, ciocan pentru bătut cuiele, lanternă, o folie mare de plastic, în cazul în care plouă torenţial iar apa ar putea trece prin cort.

Cazare la pensiune

Dacă te cazezi la pensiune sau la gazdă nu uita să iei aparatul împtriva ţânţarilor şi pastilele, produse de igienă corporală şi cosmetice.

Fă o listă!

După ce te-ai hotărât unde mergi şi cât stai, întocmeşte o listă cu ce anume  trebuie să iei la tine.

Haine: În funcţie de zona în care-ţi vei petrece concediul trebuie să iei haine subţiri sau haine groase şi lenjerie intimă.
Încălţăminte: în funcţie de locul în care mergi poţi lua: bocanci, sandale, şlapi, adidaşi sau tenişi.
Accesorii: ochelari de soare, umbrelă, pălărie de soare, şapcă, eşarfă, papuci de casă, o geantă de umăr sau borsetă.
Obiecte de igienă personală: pastă de dinţi, priuţe de dinţi, săpun, gel de duş, prosoape, deodorant, şampon, aparat de ras, loţiune după ras şi spumă pentru ras, unghieră, forfecuţă
Trusa cu medicamente: trusa trebuie să conţină medicamente pentru situaţii de urgenţă: calmante, antiinflamatoare, tifon, vată, spirt, apă oxigenată, comprese.
Alte obiecte: loţiune pentru plajă, prosop de baie, telefon, încărcător de telefon, feon, laptop, MP3 Player, cititor de card, baterii, acumulatori, lanternă, pastile şi aparat împotriva insectelor.

 

 

 

 

Loading...

Citește și