Tipuri de unt mai puțin cunoscute

Ultima actualizare:

    Untul sărat tradițional, obținut prin arderea smântânii pasteurizate, se numește unt turnat. clickpentrufemei.ro
Untul sărat tradițional, obținut prin arderea smântânii pasteurizate, se numește unt turnat. clickpentrufemei.ro

Untul, care unul dintre cele mai versatile produse lactate, nu este folosit numai la masa de dimineață, ci este utilizat și la gătit. În plus, untul este produsul lactat consumat de foarte mulți oameni deoarece este o alternativă sănătoasă la margarină.

În orice formă s-ar găsi, untul este folosit şi savurat. Dar cât de multe ştii despre unt în afară că este un produs lactat? Ştiai că există mai multe tipuri de unt? Mai exact, sunt 9 feluri de unt, şi anume:

Unt bătut

Untul bătut este unul dintre cele mai folosite, este mai dens, are mai puţine calorii şi o textură mai light. Untul bătut nu este recomandat pentru copt sau gătit.

Unt cultivat

Untul cultivat este unul fabricat din smântână care este fermentată cu bacterii active. Având un gust distinctiv, uşor gustos, untul cultivat este o alegere excelentă de condiment pentru mâncare.

Unt cremos dulce

Untul cremos dulce sau unt necultivar este cel obţinut din smântână proaspătă pasteurizată, adică cremoasă şi nu a fost deloc îngălbenită. Untul cremos dulce este o alegere excelentă pentru coacere. 

Descoperă ce alte tipuri de unt mai există şi care este cel mai bun pe clickpentrufemei.ro.

Ştii care sunt alimentele cu puţine calorii?

Cât de bune sunt produsele light?

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net