VIDEO Ochiul bionic îi redă vederea unui bărbat care n-a mai văzut de trei decenii

ochiul bionic.jpg

ochi bionic Larry Hester vedere
Larry Hester și-a recăpătat vederea după 33 de ani cu ajutorul unui dispozitiv compus dintr-un implant și un echipament extern
captură: YouTube
Citeste tot despre: 

Ochiul bionic, care era în urmă cu câțiva ani doar un proiect mic în Carolina de Nord, a reușit de curând să îi readucă vederea unui om afectat de o boală foarte gravă.

„Ochiul bionic” Argus II i-a redat vederea lui Larry Hester, un bărbat care de 33 de ani nu a văzut nimic. El suferea de retinis pigmentosa, o maladiei care l-a lăsat fără vedere. Argus II nu este un ochi în adevăratul sens al cuvântului, acesta fiind mai degrabă un complex de dispozitive care lucrează împreună, dar ar putea fi soluția perfectă pentru nevăzători. Specialiștii de la Duke University l-au folosit în premieră în cazul lui Hester, informează Russia Today.

Larry Hester e primul om care a testat dispozitivul-minune

Dispozitivul Argus II e compus dintr-un implant și echipamentul extern. Implantul în sine este o proteză epiretiniană (situată pe suprafața retinei), care constă într-o antenă, o cutie electronică și un ansamblu de electrozi. Echipamentul extern include o pereche de ochelari, o unitate de procesare video și un cablu USB. Află cum funcționează ochiul bionic Argus II de la playtech.ro.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1