Tehnologii de ultimă oră: Cele mai noi smartwatch-uri Huawei monitorizează nivelul de SpO2 cu o simplă atingere

Citeste tot despre: 

În ritmul rapid în care ne desfășurăm activitățile de zi cu zi, este important să nu uităm să acordăm atenție stării noastre de sănătate. Saturația de oxigen din sânge (SpO2) este un indicator important al unei bune funcționări a organismului. Cum putem monitoriza valoarea acesteia simplu și rapid? În mod normal, am avea nevoie de echipamente medicale, însă inovațiile aduse de tehnologie ne pun acum la îndemână o modalitate mai inteligentă de a verifica dacă avem un nivel normal de SpO2.

Cele mai noi smartwatch-uri din portofoliul Huawei – HUAWEI WATCH GT 2e, HUAWEI WATCH GT 2 Pro și HUAWEI WATCH FIT – sunt echipate cu o funcție unică de monitorizare a saturației de oxigen din sânge. Astfel, utilizatorii au la îndemână un instrument de încredere, oriunde s-ar afla, iar valorile sunt afișate direct pe ecranul ceasului și întregistrate, în același timp, și în aplicația Huawei Health.

De ce este importantă monitorizarea SpO2? Inima pompează, în mod normal, aproximativ 5.000 ml de sânge pe minut către țesuturi la un adult, furnizând țesuturilor aproximativ 1.000 ml de oxigen pe minut. Organismul nu poate funcționa corect dacă nivelul de oxigen din sânge este prea mic, iar această afecțiune se numește hipoxemie și poate provoca probleme grave de sănătate.

În condiții normale, o persoană sănătoasă ar trebui să aibă un nivel SpO2 între 90% și 100%. Dacă nivelul SpO2 este sub normal, acea persoană riscă să dezvolte hipoxemie. 

Persoanele care trebuie să își verifice regulat nivelul de SpO2 sunt următoarele: cele cu un program încărcat și un ritm de viață alert (stresul poate determina creierul să să consume oxigen mai mult decât primește, persoanele aflate la altitudine (altitudinile ridicate pot provoca niveluri scăzute de saturație de oxigen sau desaturarea sângelui) și persoanele vârstnice (îmbătrânirea inimii și a plămânilor va duce la un aport insuficient și inadecvat de oxigen).

Cum se măsoară nivelul de SpO2?

Cea mai eficientă și precisă metodă de măsurare a nivelului de SpO2 este cea prin gazometrie sanguină (ABG). Aceasta măsoară nivelul de oxigen și de dioxid de carbon din sânge. Totuși, testul este greu de făcut acasă și poate fi puțin dureros. A doua metodă și cea mai întâlnită este folosirea unui pulsoximetru. 

Pe lângă cele două metode tradiționale, tehnologia ne pune la dispoziție o modalitate inovatoare. Huawei s-a axat întotdeauna pe funcțiile de sănătate și fitness ale smartwatch-urilor, iar pentru cele mai recente smartwatch-uri a inclus și funcția de monitorizare a nivelului de SpO2. Aceasta poate fi activată cu o simplă atingere pe ecranul smartwatch-ului.

Cel mai mare avantaj al acestei funcții este faptul că utilizatorii își pot monitoriza nivelul de SpO2 oricând și oriunde. De exemplu, într-o drumeție sau la birou. În plus, ceasurile HUAWEI WATCH GT 2e și HUAWEI WATCH GT 2 Pro dispun de o autonomie a bateriei de două săptămâni, astfel că ai întotdeauna aproape un asistent personal inteligent care te ține la curent cu starea sănătății tale.

Pentru a te asigura că organismul funcționează bine, frecvența cardiacă și nivelul de stres joacă și ele un rol important și mențin corpul și mintea sănătoase. Smartwatch-urile Huawei dispun de noua tehnologie TruSeen™ 3.5 care poate monitoriza cu exactitate ritmul cardiac și tehnologia HUAWEI TruRelax ce asigură monitorizarea permanentă a tensiunii arteriale.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1