România schimbă numerele de telefon. Cum se va întâmpla acest lucru?

telefon.jpg

Schimbare numere telefon Romania ANCOM
La nivel european, există tendința de înlăturare a prefixului național „0”
foto: Shutterstock
Citeste tot despre: 

Telefonia din România a trecut prin câteva schimbări ale regulilor de numerotație și ANCOM (Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, n.r.) pregătește una nouă. În prezent, proiectul e în consultare publică.

Decizia ANCOM nu vine întâmplător acum, ci este un demers la nivel european. Există o tendinţă generală de trecere la planuri de numerotaţie închise, care presupun că relevanţa prefixului naţional „0” să se piardă. State precum Grecia, Portugalia, Norvegia sau Spania au renunţat la acest prefix atunci când au trecut la planuri închise. De partea cealaltă sunt Franța, Elveția, Lituania care au păstrat prefixul naţional, deşi planurile de numerotaţie au fost închise.

În România, prefixul naţional „0” a fost menţinut. Menţinerea sau eliminarea acestuia atrage după sine consecinţe asupra resurselor de numerotaţie care alcătuiesc PNN (Planului Naţional de Numerotaţie, n.r.).

La nivelul Uniunii Europene s-a discutat ca cifra „0” să fie păstrată doar pentru servicii unitare, fără să fie alocată vreunui număr. Ideea nu a fost materializată prin nici o recomandare, concluzia fiind că păstrarea sau renunţarea la prefixul naţional rămâne la decizia fiecărei autorități naționale.

Află cum totul despre posibila schimbare a numerelor de telefon, din articolul de pe playtech.ro.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1