NASA a făcut anunțul! Tehnologia aceasta va duce omul acolo unde nici religi, nici imaginația n-au ajuns până acum!

NASA a inventat un nou tip de navigație spațială autonomă, care ar putea vedea navele spațiale cum se îndreaptă în adâncul sistemului solar, dar și mai departe de el, prin utilizarea de pulsari ca stele de ghidare.

I se spune Stație de Explorare și se folosește de o tehnologie care are la bază raze X sau SEXTANT (un instrument de navigație din secolul al XVIII-lea). Tehnologia cu raze X este folosită pentru a vedea pulsarii, folosiți pe post de GPS pentru sateliți.

Pulsarii sunt foste stele masive, cu o gravitație extrem de puternică, care emit radiații electromagnetice. Dacă un observator se află în poziția corectă, ele pot apărea ca niște grinzi strălucitoare, ca un far cosmic. În plus, în cazul unor pulsari de milisecunde, care se pot roti de sute de ori pe secundă, regularitatea lor poate rivaliza cu cea a ceasurilor atomice.

Asta a dus la ideea din spatele SEXTANT. Deoarece acești pulsari sunt atât de regulați și pentru că sunt ficși, pot fi folosiți în același mod în care un sistem global de poziționare utilizează ceasuri atomice. SEXTANT funcționează ca un receptor GPS primind semnale de la cel puțin trei sateliți GPS, toate fiind echipate cu ceasuri atomice. Receptorul măsoară întârzierea de la fiecare satelit și îl transformă în coordonată spațială.

Vezi ce tehnologie formidabilă a pregătit NASA pentru viitor!

loading...
Loading...