Coreea de Nord are un telefon inteligent și nu e deloc cum te-ai aștepta de la așa tehnologie!

Coreea de Nord nu mai e chiar acel stat închis ermetic pentru exterior, iar smartphone-ul patriei e o dovadă în direcția asta, scriu cei de la Playetch.ro.

Probabil că ai auzit o mulțime de povești despre Coreea de Nord și la un moment dat, poate că ți-ai pus problema: câte dintre ele sunt snoave și câte sunt adevărate? Lucrurile se mai schimbă chiar și aici și chiar dacă nu îți vine să crezi. Statul totalitar are, din câte se pare, propriul brand de telefoane mobile, care nu sunt chiar atât de rele.

Christian Budde Christensen a călătorit în Coreea de Nord și s-a întors de acolo cu un suvenir de-a dreptul interesant, despre care a și povestit într-un articol. N-a furat vreun steag ca să spargă pietre 15 ani apoi, ci a scos din țară un smartphone nord-coreean. Am urmărit câteva comentarii de pe reddit făcute de el și am înțeles că ”modul de lucru” va rămâne un secret, nu atât pentru siguranța sa, ci pentru a celui care i-a dat telefonul. Unde și-a ascuns telefonul Christian, va rămâne un mister.

Vezi FOTO și ce dotări tehnice are telefonul folosit în Coreea de Nord!

 

 

Loading...