Compania coreeană LG iese de pe piața smartphone-urilor. A avut pierderi uriașe și nu a făcut față concurenței

telefon-lg.jpg

Smartphone LG
Compania LG renunță la a mai fabrica telefoane inteligente

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Compania coreeană LG iese de pe piața smartphone-urilor după ani la rând de pierderi, deși, inițial, oficialii au negat cu vehementă astfel de zvonuri. LG trebuia să lanseze anul acesta un telefon inteligent care-şi mărea suprafaţa prin rularea ecranului. Cel mai probabil, acesta nu va mai fi produs.

În funcţie de regiune şi de ritmul vânzărilor, smartphone-urile LG care sunt acum pe piaţă vor mai rămâne disponibile pentru achiziţie, dacă utilizatorii chiar doresc să cumpere telefoane despre al căror suport nu se ştie cum va continua, scrie news.ro. Nu au fost anunţate disponibilizări. În schimb, cei de la LG spun că deciziile privind forţa de muncă vor fi luate local, în fiecare regiune, în funcţie de particularităţile afacerilor desfăşurate de companie. Oficial, producătorul coreean spune că renunţă la smartphone-uri pentru a se putea concentra pe alte zone de viitor, precum componente pentru vehicule electrice, case inteligente, inteligenţă artificială, etc.

Divizia de smartphone-uri LG a suportat pierderi uriașe

Ieşirea LG de pe piaţa smartphone-urilor nu reprezintă o surpriză, având în vedere că, în ultimii ani, divizia de smartphone-uri a acesteia a operat constant pe pierdere. Asta deşi, la începutul anului trecut, oficialii companiei spuneau că încearcă să revină pe profitabilitate în 2021. Anii de glorie ai LG pe piaţa smartphone-urile au fost cei în care compania producea device-uri pentru seria Nexus, a celor de la Google, înainte ca Google să-şi facă propria divizie de hardware. LG a fost mereu unul dintre cei mai inovatori producători de smartphone-uri, însă asta nu s-a concretizat la nivel financiar.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5