Cel mai mic calculator din lume este aici! Cum arată tehnologia viitorului

pix.jpg

pix
Pixul dreptunghiular susține un stil natural de scriere
foto: Hepta
Citeste tot despre: 

Cele mai noi gadgeturi lansate pe piața comercială ne vor schimba viața de zi cu zi. De la scaunul pe care îl poți purta oriunde, până la calculatorul de mărimea grăuntelui de sare, companiile vor să revoluționeze tehnologia la fiecare pas.

IBM a dezvoltat cel mai mic calculator din lume, de mărimea unui grăunte de sare. Dispozitivul va revoluționa lupta împotriva fraudei, iar compania aproximează că 600 de milioane de dolari vor fi salvați anual. Reprezentanții IBM au declarat pentru „The Sun” că microcipul va putea „monitoriza, analiza și acționa conform datelor colectate”.  Arvind Krishna, liderul departamentului de cercetare IBM susține că în următorii cinci ani, aceste dispozitive minuscule vor fi încorporate în obiectele pe care le folosim zilnic.

calculator_ibm.jpg

calculator ibm
IBM a dezvoltat cel mai mic calculator din lume
foto: Hepta

 

Dacă un mini-calculator anti-fraudă nu pare util în activitatea de zi cu zi, dopurile de urechi care reduc zgomotul cu siguranță sunt. Compania Loop a revoluționat utilizarea dopurilor, prin dispozitivul care oprește țiuitul urechilor. Gălăgia din club, de la concert sau chiar de pe stradă va fi redusă când folosiți dopurile, în timp ce sunetele importante, cum ar fi muzica sau conversațiile pe care le aveți, vor deveni clare prin tehnologia care reduce volumul la 20 de decibeli. Loop declară pe site-ul companiei că această tehnologie este „balanța perfectă dintre protecție și experiență”.

dopuri_urechi.jpg

dopuri urechi
Așa arată cele mai performante dopuri de urechi
foto: Hepta

 

Un alt produs revoluționar este pixul dreptunghiular. Produsul este dezvoltat de compania Ko-Axis, care strânge fonduri prin programul Kickstarter. Reprezentanții companiei susțin că produsul va reduce tensiunea în degete și va susține scrisul într-o manieră mai naturală pentru corpul uman.

Unul dintre cele mai surprinzătoare produse din piața tehnologică este „scaunul fără scaun”.  Produsul a fost dezvoltat de compania Noone și are scopul de a reduce oboseala corpului în timpul efortului fizic și de a susține un nivel maxim de confort. Produsul este flexibil și se adaptează mărimii fiecărui corp, fără a îngreuna mișcarea.

scaun.jpg

scaun
”Scaunul fără scaun” e gândit să ne ajute în timpul unui efort fizic susținut
foto: Hepta

 

Dacă dopurile de urechi și scaunul pot fi achiziționate deja de pe piața internațională, cel mai mic calculator din lume și pixul dreptunghiular sunt încă în faza de prototip.

Loading...