Băncile se transformă: schimbările la care trebuie să se aștepte românii

Citeste tot despre: 

O serie de industrii tradiționale sunt în continuă schimbare datorită tehnologiei. Banking-ul e una dintre ele, iar astăzi se îndreaptă spre o revoluție, cu numeroase produse digitale create pentru clienți. Românii sunt în primul rând al acestor schimbări.

Odată cu generația Y, banking-ul trebuie să se schimbe în funcție de nevoile tinerilor, care caută servicii digitale, interacțiune mai rapidă și adaptată la modul în care folosesc aceștia internetul. Trendul e către smart banking, aplicații care să ajute clienții să își administreze instrumentele financiare direct de pe telefon sau, de ce nu, de pe ceasul inteligent.

Astăzi, în lumea tehnologiei, startup-urile din zona fintech au început să colaboreze direct cu băncile, iar acestea din urmă să inoveze intern pentru a-și adapta caracteristicile la nevoile generației actuale. Potrivit cifrelor din America de Nord, 40% din bănci și-au dedicat mai mult de 25% din buget către departamentele de IT și inovație.

Adaptare tehnologică

Băncile sunt în centrul industriei financiare și reprezintă motorul de creștere pentru mulți antreprenori. Câteva tehnologii vor influența domeniul bancar din toată lumea și vor fi dezvoltate chiar din interiorul industriei.

Vezi care sunt tehnologiile care transformă domeniul bancar din România

Loading...