Aplicațiile mobile care ne pot scuti de drumul la medic

hh.jpg

aplicatie mobila sanatate medic
Noua tehnologie mobilă ar putea fi de ajutor în zonele sărace ale globului.
Foto e-healthfuturenet.com

Se pun bazele unor aplicații pentru telefoanele mobile inteligente care pot monitoriza starea de sănătate în timp real, scutindu-ne de drumurile periodice la medic. Noua tehnologie poate fi extrem de folositoare în zonele sărace ale globului unde accesul la serviciile medicale este foarte redus, informează BBC.

O tehnologie eficientă și profitabilă

Telefoanele mobile inteligente au înlocuit deja în numeroase cazuri drumul la bancă pentru a plăti o factură sau drumul la magazinul de haine atunci când vrem să ne schimbăm ținuta, având posibilitatea să realizăm toate acestea prin domeniul online.

Tot mai mulți furnizori de servicii medicale, programatori și antreprenori  sunt focusați pe crearea de soft-uri care ne monitorizează și ne informează cu privire la starea de sănătate în timp real, conform BBC. De asemenea, aceste informații pot fi trimise și la doctori prin intermediul rețelei mobile – de aceea noua tehnologie poartă denumirea de Mobile Health sau mHealth.

Conform Markets and Markets, afacerea cu aceste softuri devine din ce în ce mai profitabilă, până în 2020 industria mHealth putând ajunge până la 59 miliarde de dolari. Cu cât tehnologia aplicațiilor mobile se dezvoltă mai mult, cu atât domenii precum programarea, cercetarea academică sau ingineria se vor extinde substanțial.

iphone-mhealth_5d9f71009c1f6b2623fd1ffddd7ccd42.jpg

tehnologie mobila mhealth
Mobile Health ne monitorizează și ne informează cu privire la starea de sănătate în timp real.
Foto TheMarketingArm.com

O posibilă soluție pentru Africa

Aparent, Mobile Health nu pare a fi prea utilă în locuri unde serviciile medicale nu reprezintă o problemă, dar în zone precum Africa, unde doctorii vizitează satele extrem de sărace de câteva ori pe lună, aplicațiile mHealth ar putea juca un rol important.

„Avem nevoie de oameni care să construiască tehnologia și de oameni care pot face ceva semnificativ cu datele colectate”, a afirmat Rick Bloomfield, asistent universitar de pediatrie la Universitatea Duke din Statele Unite. Tehnologia mobilă care supervizează starea de sănătate ar putea contribui la o mai eficientă monitorizare a acesteia în Africa Sub-Sahariană în condițiile în care deși numeroși oameni nu au acces la sfatul unui medic sau la un spital, 80% dintre aceștia sunt posesori de telefoane mobile.

novartis-ncds-africa-report-listing-600x480_0.jpg

Africa medicina mhealth
Aplicațiile mHealth ar putea juca un rol important în Africa, unde accesul la serviciile medicale este extrem de redus.
Foto EconomistInsights.com

O tehnologie care evoluează

Nu este obligatoriu ca profesioniștii din domeniul medical să cunoască limbajul tehnologic al codurilor, dar dacă aceștia au cunoștințe și se pricep în testarea de noi soft-uri și dispozitive reprezintă un avantaj față de medicii care nu au astfel de cunoștințe.

Persoanele care suferă de probleme de inimă pot purta anumite ceasuri inteligente care să le monitorizeze bătăile inimii în timp real, iar diabeticii își pot citi nivelul de glucoză de sânge și să trimită informațiile la doctor. De asemenea, astfel de dispozitive și aplicații pot monitoriza și măsura tensiunea arterială, obezitatea sau afecțiuni precum astmul. În viitorul apropiat, acestea pot anunța dacă persoana respectivă suferă de vreo boală sau pot prevedea un eventual stop cardiac.

Într-un raport Accenture, se prefigurează faptul că mHealth ar putea reduce cheltuielile din domeniul medical alocate de stat, dar și în cazul indivizilor care nu mai trebuie să cheltuie pentru vizite medicale de control care se dovedesc inutile.

mhealth-600x312.jpg

telefon mobil stopcardiac aplicatie mhealth
În viitorul apropiat, aplicațiile mHealth ar putea chiar să prevadă un stop cardiac.
Foto PulsoSocial.com
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1