Sfaturi de la SRI: Ce trebuie să faci în cazul unui atac terorist

Am fost primăvara în Barcelona. Superb oraș cu mii de povești și cu un vibe extraordinar de vesel. Săptămâna asta urmăream oripilat ce se întâmplă acolo. Terorismul nu a ocolit acest loc minunat

Nu voi intra în detaliile deja ultra mediatizate despre acest atac terorist: 13 morți și peste 80 de răniți după ce o dubă banală albă condusă de un terorist a intrat în mulțimile de oameni care se plimbă și admiră frumosul oraș al lui Gaudi. Panica se instaurează! Șoferul este arestat, complicele lui împușcat, iar alți suspecți sunt reținuți și dezamorsați. Ce este îngrijorător e că acest fenomen nu-i unul izolat, pus la cale de niște persoane cu probleme psihice, ci face parte dintr-o mișcare concertată împotriva unui mod de viață, cel pe care noi îl numim normal.

Serviciul Român de Informaţii a oferit un ghid cu privire la ce poţi face dacă eşti prins în astfel de evenimente nedorite. Poate nu ar fi rău să ne aruncăm un o privire şi asupra acestor îndemnuri.

1. Fugi de la locul atacului!

2. Dacă reuşeşti să găseşti o cale sigură de scăpare, ia cu tine doar actele şi telefonul mobil (renunţă la alte bagaje)!

3. Dacă eşti rănit, opreşte hemoragia!

4. Nu intra în panică! Sună la telefonul de urgenţă 112 şi anunţă detalii despre: locul în care te afli (date despre clădire, zonă), numărul atacatorilor, detalii despre înfățișarea acestora și despre armamentul utilizat, victime sau ostatici.

5....

Vezi AICI ghidul complet! 

 

 

loading...
Loading...