Sărbătorile te-au lăsat cu buzunarele goale? Uite cum să te descurci!

Ultima actualizare:

    Foto: shutterstock
Foto: shutterstock

Pregătirile, cadourile şi masa de Sărbători te-au făcut să cheltuieşti mai mult decât ţi-ai propus? Este cazul să iei măsuri pentru redresarea bugetului. Iată câteva sfaturi utile care te vor învăţa cum să calculezi cheltuielile până la ultimul bănuţ, să ieşi din impas şi să depăşeşti cu bine criza în care te afli.

  • Cumpără strictul necesar. Înainte de a pleca la cumpărături, fă o listă cu ceea ce-ţi trebuie. Cumpără doar strictul necesar. Evită dulciurile, alcoolul şi ţigările. Cumpără puţină carne, de preferat cea de pui care este uşoară şi mai ieftină. Tocmai ce au trecut Sărbătorile şi ai consumat suficientă carne. Încearcă să mai variezi meniul. Vei cheltui mai puţini bani şi vei avea grijă şi de sănătatea ta. 
  • Ce cheltuieli au prioritate? Fă o listă cu cheltuielile pe care trebuie să le faci în această lună, nu înainte de a vedea de câţi bani mai dispui până la salariul următor. Trebuie să ai în vedere ratele la bănci, facturile care au scadenţa în perioada imediat următoare şi întreţinerea sau chiria. 
  • Redu facturile la utilităţi. Limitează pe cât poţi consumul de electricitate, apă, gaze şi căldură. Vorbeşte mai puţin la telefonul fix şi la cel mobil. Vei vedea că luna viitoare facturile vor fi mult mai mici. 
  • Fără împrumuturi! Nu te împrumuta nici de la bănci, nici de la rude sau prieteni. Încearcă să te descurci cu ceea ce ai şi redu cât poţi de mult cheltuielile. Dacă faci un împrumut, în lunile viitoare ratele şi dobânzile te vor aduce din nou în impas financiar. 
  • Caută magazinele cu reduceri. Nu cumpăra în această lună haine, produse electronice sau electrocasnice şi încearcă să ieşi mai rar seara în oraş. Dacă, totuşi, ai nevoie de anumite produse, alege magazine care oferă reduceri sau discount. 
  • Mergi la piaţă, nu la supermarket. Fă cumpărăturile din piaţă şi evită supermarket-urile unde preţurile sunt mult mai mari. La piaţă, încearcă să negociezi preţul. De asemenea, poţi opta pentru produsele care se vând la vrac în locul celor ambalate, care sunt mult mai scumpe. Dacă, totuşi, cumperi din supermarket, alge produsele marcă proprie.
  • Nu cumpăra cu cardul! Evită să foloseşti, în această perioadă, cadrul de debit sau de credit. Dacă vei plăti cu cardul, vei cumpăra, fără să-ţi dai seama, mult mai multe produse decât ai nevoie. Suma pe care o deţii pe card nu te va restricţiona în nici un fel, aşa cum o fac banii din portofel. 

simeon stalpnicul png
  • Sparge puşculiţa! Mărunţişul strâns până acum îţi poate fi de folos la piaţă, în cazul unor cumpărături ieftine precum pâine, apă, verdeaţă şi chiar legume. În portofel este bine să ai mereu câţiva bănuţi. Încearcă să te foloseşti de ei şi să nu te afli în situaţia de a schimba 50 de lei pentru că nu ai 2 lei mărunt. 
image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net